Štiplavá zeleninová polievka
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
2
ks
hrubšie plátky anglická slanina
3
ks
strúčik cesnaku
5
ks
klinčeky
1
ks
cibula menšia
1
PL
olivový olej
1
ks
smotana na varenie
1
ks
sušená chilli paprička
2,5
litre
slepačí vývar
100
g
šošovica
5
ks
menšie zemiaky
2
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ, na čerstvo namleté čierne korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
postup
1.
Šošovicu si namočíme predom do vody a minimálne po nejakej hodinke ju zlejeme a premyjeme pod vodou (ja som si počas tej doby dvakrát vymenila vodu). Mrkvu a petržlen si nakrájame na kolieska a tie ešte na polovice, cesnak na plátky, slaninu na kocky, zemiaky na polovice a papričku na drobno.
2.
Cibuľu si ošúpeme a napicháme do nej klinčeky. Na olivovom oleji si opražíme cesnak, pridáme slaninku a opekáme. Pridáme mrkvu, petržlen a cibuľu a opekáme. Zalejeme vývarom (alebo vodou a keď zovrie vhodíme kocky bujónu), pridáme precedenú šošovicu a bobkové listy.
3.
Posolíme a pokoreníme. Tak po 10 - 15 min. pridáme zemiaky a varíme do mäkka. Ku koncu si rozmiešame v mištičke smotanu s troškou polievky a prilejeme do hrnca. Povaríme ešte pár min, posypeme vňaťou, pridáme papričku, prípadne ešte dosolíme alebo dokoreníme a papáme :).
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.