Krehký orechový závin
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
múka polohrubá
250
g
margarín
50
g
práškový cukor
30
g
droždie
2
ks
vajce
2
dl
mlieko
podľa chuti
soľ
PLNKA
200
g
mleté orechy
200
g
kryštálový cukor
1
dl
voda
podľa chuti
citrónová kôra, škorica
postup
1.
Tuk rozdrobíme s múkou, pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 2 cm, potrieme plnkou, stočíme a dáme na vymastený plech. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v rúre.
2.
PLNKA: Cukor rozvaríme s vodou, prisypeme pomleté orechy, pomiešame a nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a tlčenú škoricu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.