Pridať recept

Plnené vinné listy

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
18 ks
vínne listy
100 g
slanina
1 balíček
ryža
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
paradajkový pretlak
červené víno

postup

1.
Uvaríme si ryžu. Poskladané listy bez stopiek dáme povariť do vody. Musia byť celkom ponorené. Zatiaľ spolu zmiešame ryžu, mäso, nakrájanú cibuľu, vajce, soľ a korenie. Listy precedíme a vývar odložíme.
 
2.
Rozložíme jednotlivé listy tak, aby vždy išli cez seba, na ne rovnomerne rozložíme pripravenú plnku z mäsa a ryže a zabalíme ich. Slaninu pokrájame a na ňu rozložíme závitky. Opekáme zvoľna a stále podlievame vývarom z listov. Podľa chuti môžme pridať aj trošku paradajkového pretlaku alebo červené víno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...