Cestovinový nákyp
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šampiňóny
2
ks
paradajka
50
g
hrášok
400
g
cestoviny
2
PL
hladká múka
2
PL
maslo
1
téglik
kyslá pochúťková smotana
100
ml
mlieko
soľ
korenie
100
g
syr tvrdý
postup
1.
V posolenej vode uvaríme cestoviny domäkka a vodu zlejeme nabok. Šampiňóny a paradajky opláchneme a nakrájame na plátky. Hrášok opláchneme.
2.
V hrnci si pripravíme bešamelovú omáčku tak, že rozpustíme maslo a zasypeme ho hladkou múkou, premiešame a necháme ho speniť. Postupne po menších častiach budeme prilievať mlieko, stále miešame, aby nám nevznikli hrudky.
3.
Na koniec do bešamelu pridáme aj kyslú smotanu a túto zmes dochutíme soľou a korením. Pri miernej teplote a za stáleho miešania povaríme.
4.
Zapekaciu misku vymastíme a začneme ju vrstviť najskôr cestovinami, zeleninou, bešamelom a opäť dáme cestoviny. Takto spracovaný nákyp zapečieme v dopredu vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút. Na záver posypeme nákyp postrúhaným syrom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.