Pridať recept

Krkonošská polievka

ingrediencie

2 hrste
sušené huby
3 PL
celozrnná múka
1 šálka
voda
3 ks
zemiaky
4 ks
vajce
3 litre
voda
soľ
korenie
mletý kmín
kyslá smotana

postup

1.
Pripravíme si chlebový kvások tak, že zmiešame múku s vodou a necháme 2 dni kvasiť. Tento kvások je nutné si pripraviť dopredu.
 
2.
Namočené huby uvaríme, pridáme zemiaky ktoré pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme a pridáme trošku kmínu.
3.
Zalejeme kváskom a povaríme, až kým nám nezmäknú zemiaky. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a ozdobíme nakrájaným vajíčkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Huby chutia, liečia a hlavne prekrásne voňajú
Hubárčenie sa postará o zážitky z prírody aj zásobu voňavých a zdravých húb.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby...
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...