Srnčí chrbát zo zemiakového cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
zemiaky
150
g
orechy
300
g
práškový cukor
3
ks
vajce
1
PL
rum
80
g
hrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme dobre vychladnúť, ošúpeme a postrúhame. Pridáme zomleté orechy, cukor, rozšľahané vajcia, rum a všetko spolu dobre vymiešame.
2.
Nakoniec pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát, rovnomerne ho rozotrieme a vo vyhriatej rúre pomaly upečieme.
4.
Vychladnutý koláč pokrájame na plátky a posypeme práškovým cukrom. Plátky môžeme aj pospájať marmeládou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.