Pridať recept

Ryžovo-pšenové gule

ingrediencie

175 g
ryža
175 g
pšeno
nelúpané sezamové semienko
fritovací olej
soľ
sójová omáčka

postup

1.
Ryžu spolu so pšenom vložíme do tlakového hrnca s vodou v pomere 1:2 a privedieme do varu. Osolíme, hrniec uzatvoríme a varíme asi 45 minút. Potom otvoríme hrniec necháme vychladnúť. Keď je masa chladnejšia odoberieme z nej kôpky a formujeme z nich gule veľké asi 3 cm.
 
2.
Pripravené kôpky vložíme do misy so sezamom. Navlhčíme si ruky a v vyváľame v sezame a až potom vytvoríme z kôpky guľu. Napokon gule vložíme do vriaceho oleja, necháme zafarbiť a hneď vyberieme. Potom hneď prestriekame sójovou omáčkou z každej strany a položíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Pšeno v prekvapivo delikátnych podobách
Nepodceňujte pšeno. Pripravíte z neho chutné raňajky, obed i dezerty
Vynikajúce pochúťky zo pšena na slano i na sladko v jednoduchých a overených receptoch.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...