Malinová šťava
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
maliny čerstvé
1
kg
práškový cukor
postup
1.
Maliny vložíme do sitka, prepláchneme ich studenou vodou a necháme riadne odkvapkať. Premiešame so 100g cukru, rozmačkáme a vložíme najlepšie do sklenenej nádoby. Nádobu zakryjeme a dáme na 1-2 dni na chladné miesto.
2.
Maliny niekoľko krát za deň premiešame. Potom ich prenesieme do sitka s čistou gázou a necháme prekvapkať. Čistú šťavu prelejeme do nádoby, rýchlo uvaríme a zbierame vznikajúcu penu. Nakoniec pridáme cukor, a keď sa rozpustí, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Ak je šťava málo výrazná, môžeme do nej pridať trochu kyseliny citrónovej. Pripravenú šťavu nalejeme do čistých fliaš a riadne uzavrieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.