Pridať recept

Krémeš

10
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
250 g
tvaroh
100 g
krupicový cukor
50 ml
olej
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 ks
vaječný bielok
1 balíček
vanilkový cukor
hladká múka

postup

1.
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a prenesieme ho do koláčovej formy.
 
2.
Tvaroh, mlieko, olej, puding, celé vajce, 2 žĺtky, vanilkový cukor a 70 g cukru zmiešame dohromady. Spracovanú zmes vylejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri teplote 200°C.
3.
Medzitým v miske vyšľaháme sneh z 2 bielkov a zvyšných 30 g cukru.
4.
Koláč vytiahneme z trúby, pokryjeme snehom a pečieme ďalších 5 minút, kým nám sneh nezhnedne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...