Fotorecept: Plnené špaldové rožteky
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
špaldová hladká múka
70
g
práškový cukor
160
g
margarín alebo maslo
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
150
g
kyslá smotana
1
ks
vajce
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1
ks
citrónová kôra
1
štipka
soľ
postup
1.
Do väčšej misky pridáme naváženú múku, práškový a vanilkový cukor, prášok do pečiva, soľ, citrónovú kôru, zmäknutý a na kocky nakrájaný margarín, vajíčko a kyslú smotanu.
2.
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na tanier a zabalíme do potravinovej fólie. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
3.
Vychladené cesto, rozdelíme na polovicu a každú časť na tenko rozvaľkáme. Nakrájame na štvorce, naplníme ľubovoľnou plnkou (ja som použila domáci slivkový lekvár), zrolujeme do rožteka a konce pritlačíme, aby náplň ostala tam, kde má byť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.