Pridať recept

Zemiakový posúch

ingrediencie

1200 g
múka
1 ks
vajce
40 g
droždie
50 g
cukor
100 g
margarín
1000 g
zemiaky
150 g
cukor
100 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
škorica

postup

1.
Z múky, vajca, droždia, cukru, soli, tuku a mlieka pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
 
2.
Zamiaky uvaríme v osolenej vode, pretlačíme, premiešame s maslom a škoricou.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, naplníme kapustou a cesto preložíme ako trojhrannú šatku a dáme piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lacihornacek
10.2.2018 08:02 | |
+9 -0
celé zle kam idu zemiaky a čo tam robí kapusta nie je v ingredienciach,načo sem dávate taketo hlavolamy
Podobné články
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...