Pridať recept

Netradičná zemiaková polievka

ingrediencie

600 ml
zeleninový vývar
2 PL
slnečnicový olej
150 g
petržlen
150 g
zemiaky
75 g
sušené slivky
1 ks
červená cibuľa
1 KL
práškový cukor
20 ml
slivovica
100 ml
smotana na šľahanie
3 PL
kyslá pochúťková smotana
petržlenová vňať
mletá škorica
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Očistíme zemiaky a petržlen, ktoré umyjeme a spolu so sušenými slivkami pokrájame na kocky. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na jemno. Olej zohrejeme v hrnci, do ktorého pridáme postupne zemiaky, cibuľu, petržlen a všetko spolu na oleji opečieme 1 - 2 minúty. Následne posypeme práškovým cukrom a zľahka skaramelizujeme. Potom zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme korením, soľou a škoricou. Budeme variť na miernom ohni približne 20 minút. Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby prepasírujeme cez sitko a krátko povaríme.
 
2.
V prípade, že je polievka príliš hustá, zriedime ju vývarom. Ak je, ale príliš riedka, ešte chvíľu ju na miernom ohni povaríme. So smotanou na šľahanie vymiešame kyslú smotanu a primiešame ju do polievky. Potom znova rozmixujeme a servírujeme v miskách. Polievku pokvápkame slivovicou a ozdobíme opraženými kúskami zemiakov, škoricou a petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...