Zeleninové závitky
nízka
náročnosť
ingrediencie
2000
g
hlávková kapusta
100
g
paradajkový pretlak
150
g
olej
Zeleninová plnka
300
g
mrkva
200
g
cibuľa
100
g
petržlen
200
g
rajčina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Hlávky kapusty očistíme, hlúb vykrojíme a povaríme vo vriacej slanej vode 10-20 min. Potom hlávky vyberieme a dáme na sito odkvapkať.
2.
Odkvapkanú kapustu rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré rozložíme na dosku. Rebrá listov zrežeme alebo paličkou do mäkka naklepeme.
3.
Na každý list dáme potom trochu zeleninovej plnky a zvinieme ho do podlhovastého závitku.
4.
Závitky najprv opečieme na panvici s rozpáleným olejom, potom ich urovnáme do kastróla, pridáme paradajkový pretlak a zakryté dusíme na miernom ohni alebo v horúcej rúre 30-40 min, pričom ich polievame šťavou, v ktorej sa dusili.
5.
Príprava zeleninovej plnky: Očistenú a umytú zeleninu nakrájame na rezance a opražíme na oleji, potom pridáme pokrájané rajčiny a všetko dusíme ešte asi 5 min. Potom osolíme a okoreníme.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.