Hruškové lievance
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
1
kg
polohrubá múka
1
ks
vanilínový cukor
2
ks
vajce
10
dkg
droždie
2
PL
kryštálový cukor
4
ks
hrušky
postup
Všetky suroviny zmiešame, hrušky postrúhame a pridáme do cesta. Necháme pár minúť postáť, aby cesto začalo kysnúť. Rozpálime olej na panvici a naberačkou naberáme cesto, formujeme lievance. Opečieme ich z oboch strán. Hotové dolky môžeme potrieť lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo ovocím.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.