Parené buchtičky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubej múky
2
dl
mlieka
5
dkg
droždia
štipiek
cukru
štipiek
soli
lekvár
orechy, mak
postup
1.
Mlieko dáme do hrnčeka, prihrejeme ho, pridáme malú lyžičku cukru a droždie. Necháme nakysnúť kvások. Kvások, cukor a soľ pridáme k múke a zamiesime cesto. necháme nakysnúť.
2.
Keď cesto nakysne nakrájame ho na rovnaké štvorce (cca 10x10 cm). Na štvorce pridáme hustý lekvár a zabalíme ho. Dáme na paru asi na 10 min. Keď sú buchty hotové posypeme ich pomletými orechmi alebo makom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.