Fotorecept: Ríbezľová šťava
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
kg
čierne ríbezle
5
litrov
voda
200
ml
dia tekutý cukor
postup
1.
Ovocie umyjeme, nemusíme odstopkovať a dáme do paráku. Do spodnej nádoby dáme vodu a na sporáku pri pomalom varení nám steká šľava z ovocia do strednej nádoby, odkiaľ ju postupne plníme do vyhriatych fľiaš. Fľaše hneď zatvoríme, uložíme ležato a zakryté necháme vychladnúť. Do každej fľaše si dáme pár kvapiek cukru, podľa toho ako chceme mať sladkú šťavu. Pri parení ovocia dávame pozor, aby sme mali stále vodu v spodnej nádobe. Ovocie paríme pokým sa úplne neodšťaví.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.