Gratinované cestoviny s kuracím mäsom
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
cestoviny
400
g
morčacie prsia
1
ks
cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
3
ks
paradajka
2
PL
paradajkový pretlak
100
g
slanina
2
PL
maslo
1
téglik
smotana
trochu
čerstvé bylinky
100
g
strúhaný tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode tak, aby boli pripravené al dente. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým si v panvici na rozpálenom oleji opražíme na kocky nakrájané kuracie prsia. Dochutíme ich soľou, korením a prelisovaným cesnakom.
2.
Paradajky, slaninu nakrájame na malé kocky a cibuľu na kolieska. V mise premiešame cestoviny, mäsovú zmes, paradajky, slaninu a cibuľu. Primiešame čerstvé bylinky a paradajkový pretlak.
3.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, navrstvíme do nej celú zmes, zalejeme ju smotanou, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.