Makové šúľance
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
hrubá múka
1
ks
vajce
maslo na poliatie
mletý mak
cukor práškový
postup
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí očistíme a prelisujeme. Zmiešame s múkou a vajíčkom. Cesto vytvarujeme do tvaru valčeka a odkrajujeme tenké kolečka, z ktorých odkrajujeme ešte menšie kúsky. Tie potom ručne šúláme a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď šúľance vyplávu na vrch, scedíme ich a vložíme do hrnca. Pridáme maslo a podľa chuti môžme dať mak alebo lekvár.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.