Foto: 2010
Bol som u susedov a tam sa prave dorabala ich dedinska domaca verzia Greckej fazulovej s zelerom. Povodne sa pouzival "selino" to je divy zeler. Zobraziť celý popisBol som u susedov a tam sa prave dorabala ich dedinska domaca verzia Greckej fazulovej s zelerom. Povodne sa pouzival "selino" to je divy zeler. Tak teraz len nahrada so samosky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou( dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho. Dame do hrnca s vodou ( mnozstvo vody zalezi aka husta bude).My davame cca. 2 litre a dame varit s pokrajanou cibulou a cesnakom.Pripravime si zeleninu ktoru na drobnejsie a postupne pridavame do hrnca podla dlzky varenia posledne pridame aj paradajky ( tradicne sa krajaju obarene a osupane zo supy) .Varime pokial nie je fazula makka. 5 minut pred koncom pridame nakrajanu petrzlenovu vnat aj nakrajane listy zo stonkoveho celeru Je to dietna letna dedinska polievka a nema v sebe Vegetu.Ochutime si podla potreby citronovou stavou a trochu kvalitneho olivoveho oleja.
varecha.pravda.sk/diskusie/-stravovanie-grekov-a-dlhoveko...
;-)))) ... táto ľahká fazuľová sa mi páči ...
iné je keď tu na Vareche čítam recept, ktorý pridal šéfkuchár známeho hotela a celkom bez problémov používa bujón v kocke a vegetu
www.vitana.sk/produkty/koreni/vegeta/vegeta-natur/...
aj tam kde už dali čerstvú zeleninu, čerstvé bylinky a soľ, toto naozaj nechápem, načo?? A úplná dekadencia gastronómie je, ako tu už bolo spomenuté, keď ju použije "šéfkuchár hotela" a ešte sa nehanbí to sem vycapiť ???
Tieto spôsoby sú pozostatkom a zápachom zločineckého režimu ktorý tu vládol 40 rokov, keď všetci mali rovnaké kuchyne, obývačky, "bezplatné zdravotníctvo a školstvo" a aj tá slepačia polievka všade chutila rovnako.
Ja som komančov zažil, počas ZVS som slúžil na západnej čiare tak viem čo táto 40 ročná hydra robila, ako Vám chránila tie vaše rožky za 20 hal a iné "výhody"
Niekde som čítal že najviac Vegeta-riánov žije v bývalom Československu
od svojich 18, co uz sa aj u Slovaka da pokladat za dlhovekost:-) SNR!
varit;-) . Americania ju urcite nekupuju...
Ja pouzivam na prichutenie vylucne slepaci a zeleninovy vyvar(broth).Hotove jedlo tak chuti vyborne aj bez chemikalii...