Grilovaná treska s malinovou omáčkou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g filet
100 g
320 g




Postup

  1. 1

    Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže vždy na jednom kúsku necháme kožu a zvyšné dva kúsky obalíme v sezame. Dochutíme soľou a korením. Kúsky ryby opekáme na oleji z oboch strán asi 3 minúty (podľa výšky filety).

  2. 2

    Maliny rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou, čiernym korením a olivovým olejom. Cuketu nakrájame na tenké rezančeky, ktoré sprudka orestujeme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Náš tip: Sezam vyložene prospieva zdraviu - očiam, koži, nechtom i vlasom. Obsahuje veľa bielkovín (21-30 %), asi 14 % sacharidov, veľa minerálov, hlavne fosforu, draslíka, horčíka a vápnika (niekoľkonásobne viac ako mlieko), železo, meď, mangán a iné.

Diskusia k receptu

cica2
o tom sezame je to zaujimavé, ani som nevedela že tak prospieva zdraviu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia