Domáce pivo.

vasepivo - fotkavasepivo, 11. novembra 2012
Domáce pivo.
Foto: vasepivo

ODSTRÁŇTE PROSÍM Z RECEPTU FOTKY, KTORÉ NIE SÚ VAŠE VLASTNÉ. REDAKCIA. 1,7 kg sladového výťažku (kúpime v špecializovanej predajni "Homebrewing potreby) Zobraziť celý popisODSTRÁŇTE PROSÍM Z RECEPTU FOTKY, KTORÉ NIE SÚ VAŠE VLASTNÉ. REDAKCIA. 1,7 kg sladového výťažku (kúpime v špecializovanej predajni "Homebrewing potreby) rozpustíme v 16 litroch teplej vody a privedieme do varu. Pridáme žatecký chmeľ cca 50g a varime cca 40 min potom pridáme daľšiu dávku 30g a varíme 20min poslednú dávku 20g chmeľu varíme 1 minútu.Necháme vychladnúť,prefiltrujeme cez sitko (gázu),pridáme ešte 1,7kg sladového výťažku.Doplníme na 20-23l kvasnice pivovarské (vrcné) a necháme vykvasiľ podobne ako víno asi 1 týždeň. Po týždni stočíme do fliaš .

30 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

23-30 l čistá pramenistá
3,4 kg
100 g
1 sáčok
1 sáčok




Postup

  1. 1

    rozpustíme 1,7 kg sladového výťažku v teplej vode.

    Domáce pivo. - obrázok 1
  2. 2

    pridáme žatecký chmeľ 100g v troch dávkach

    Domáce pivo. - obrázok 2
  3. 3

    chmeľovar 60-90 minút

    Domáce pivo. - obrázok 3
  4. 4

    chladenie mladiny

    Domáce pivo. - obrázok 4
  5. 5

    pridáme kvasnice a necháme cca 10 dní vykvasiť pri teplote 18-25°C

    Domáce pivo. - obrázok 5
  6. 6

    flaškovanie,pridanie fermentačného dropsu

    Domáce pivo. - obrázok 6
  7. 7

    Pivo necháme ešte 1 týždeň dokvasiť vo fľašiach a uložíme do chladničky.

    Domáce pivo. - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
tak toto si určite do KK neuložím, lebo pivo milujem...
turistka
poznala som pani, ktorá varila domáce pivo, nikdy som nekoštovala len ma to zaujalo, jej manžel nikdy nechodil po krčmách, ale asi toto mu chutilo
risko74
no neviem,ale pocul som,ze domace pivo nema tu sytenu ostrost!!teda v anglictine sa to nazyva sparkling,teda chybaju tam bublinky,moj dedo vravel,ze poriadne pivo ma riadne skrabat v hrdle!!!!
evanaaa
Pivo nepijem, len by ma zaujímalo, komu patrí a prečo to upozornenie, už tu bolo aj pri iných receptoch.
vasepivo
Je pravda že pivo je menej ostré,ale ako všetko doma uvarené je lepšie.
Všetko či jedlo tak aj pivo môžeme uvariť chutne,ale aj nechutne.
Kedysi sa pivo varilo bežne doma,len sa to z našich kuchýň vytratilo,ale znovu sa to navracia. Ja pivo milujem tiež ,preto si ho varím radšej sám, ako piť tie patoky priemyselné kde šetria chmelom. Česť výnimkám.
ernest
Kde sa tu na slovensku nachadza taka predajna ?Ta stranka s rovnomennym nazvom je tvoja?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia