Domáci Uncle Bens

tkatka - fotkatkatka, 24. marca 2011
Domáci Uncle Bens
Foto: tkatka

Používam ho na perkelt, pizzu, špagety... Ja zviknem robiť 7 dávok :)))

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
7 dcl
24 dkg v konzerve
24 dkg sterilizované
24 dkg - kúsky
1 dcl
1 dcl
20 dkg
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Cibuľe, papriky, paradajky, uhorky, ananás nakrájame alebo rozmixujeme na menšie kúsky. A dáme do väčšieho hrnca pridáme kukuricu, šampiňony, ocot, olej, kryštálový cukor, soľ zamiešáme a dáme variť. Po zovretí varíme 30 minút občas zamiešáme.

  2. 2

    Naplníme do menších fliaš a sterilizujeme 15 minút.

Diskusia k receptu

dajanca
vyzerá to dobrééé....... priznávam, že ten kupovaný som ešte neochutnala, ale na tento chuť mám..... :-)
dorisa
Podla mna, su chute domáceho a kupovaného identické. Ale tých omáčok je viacej, myslím kupovaných. Keď si pridávala ananas, tak to je omáčka -Sweet and Sour extra pineeapple- dufam,že som to správne napísala. Je to mňamka.
baculata
Mozem potvrdit, je to velmi dobre, robila som to, hoci som mala respekt pred hríbikmi,kukuricou,aby sa to neskazilo, ale naopak ani jedna flasa sa nepokazila, v mojom recepte nie je ananás a cibulka sa mierne smaží na oleji a pridá sa paprika, o chvíli rajčina a potom pridám ostatné suroviny.
kata50
Vďaka, rozšírim si sortiment domácich sterilizovaných pochúťok:-))
lucylee
fakt sa to nepokazí, keď tam ide kukurica? Vyzerá to fakt zaujímavo a tie kupované sú strašne drahé
vladkaku
Nepokazí, vydrží aj 2 roky, robím bez ananasu, moji chlapi to majú radi so špagetami, ale skúšala som to pol na pol s lečom a bolo to dobré. Keď je dobré - lacné leto na zeleninu, oplatí sa to.
dorisa
Presne tak, keby sa to nezjedlo do dvoch rokov, tak určite vydrží omáčka aj dlhšie. Ale samozrejme sa vždy skor zje.
lyali
Niet nad domácu zaváraninu. Samozrejme ukladám, nech sa špajzička plní :-)
danulatenko
Ja som ho robila uz druhy rok, a verte alebo nie, mne chuti najviac z otvoreneho pohara len tak s pecivkom... :)))
gaabinka
Moja mamina toto robievala, je to naozaj výborné, a presne ako píše @danulatenko - najlepšie len tak s pečivom z otvoreného pohára:)
dadka245
minuly rok som ho prvý krát robila na skúšku a veru sa nám rýchlo minul.Je to naozaj dobrý receptík.!! Idem si ho znova zavarit.Dakujem