Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 4. decembra 2011
Kŕmená husacia pečeň s tukom a chlebom
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1000 g




Postup

  1. 1

    Kŕmenú husaciu pečeň vložíme do tuku, pomaly varíme na miernom ohni asi 25–30 minút podľa veľkosti. Hotovú vytiahneme.

  2. 2

    Pečeň nakrájame na plátky, dochutíme morskou soľou, korením a prelejeme tukom. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

vcelka
Tomu neverím, že toto spravil hviezdny šéfkuchár - pečeň s clebom. To sa asi len prilepšilo známym menom.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak toto by som si dala aj hneď, aj keď viem, že by mi bolo 3 dni ťažko. To je papaníčko, neviem si predstaviť lepšie.
Tie šampiony, dúfam že sú len na dekór.
evanaaa
Včera na Paprike robil kuchár kŕmenú husaciu pečeň, ale pred úpravou ju trochu posolil a vysvetlil, že aj keď je to proti predpisom, v tomto prípade je to treba, aby tá pečeň lepšie držala, ešte ju obalil zľahka v múke a tak dal opekať, krásen, chrumkavo potom vypadal, k tomu robil ešte prílohu, len si na ňu neviem spomenúť.
laurisia
Starká robila pečeň presne takto, bez osolenia a opekania - len mi poraďte, kde v BB dostanem takúto pečeň kúpiť :-(
danulatenko
pecen som zohnala v Metre, asi 700g za cca 20€ - raz za rok dozicim aj nasim doma "nebe v hube"... :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia