Kura na kyslej kapuste

bosorkatt - fotkabosorkatt, 18. januára 2013
Kura na kyslej kapuste
Foto: bosorkatt

Sýte zimné jedlo. Hlavná fotka je 10 min. pred dopečením, vybil sa mi foťák a nemohla som urobiť finálnu fotku - nabudúce doplním.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie štvrte rozdelíme na menšie kúsky, osolíme..

  2. 2

    Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, nakoniec pridáme pretlačený cesnak, premiešame s kyslou kapustou a pridáme trocha červenej papriky. Navrstvíme do zapekacej misy.

    Kura na kyslej kapuste - obrázok 2
  3. 3

    Na kapustu poukladáme kúsky kuraťa.

    Kura na kyslej kapuste - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme korením, ja používam korenie na gyros.

    Kura na kyslej kapuste - obrázok 4
  5. 5

    Polejeme sladkou smotanou a dáme piecť na 30-40 min. na 200 st. Podávame s varenými zemiakmi.

    Kura na kyslej kapuste - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Jídlo je to výborné, ale podle mě to más málo upečené. Ja polejvam smetanou to zelí a maso nechávám volne, krásně pokmínované, aby kurčička byla křupavá a zlatá. Kdž přidáš ještě ke smetaně černé pivo, je to ještě lepší !
siskam
Tiež toto jedlo robievam, ale smotanu nedávam. Môže to byť dobré, tak nabudúce určite dám aj smotanu.
helca103
ja dávam ako prvú vrstvu zemiaky na to kapustu a potom kura. Všetka šťava prejde dolu do zemiakov a tie sú potom úžasne šťavnaté a kura hore s krásne chrumkavou kožičkou.
elen52
Ďakujem za inšpiráciu, skúsim to tiež tak, že dám prvú vrstvu zemiakov.
martamm
Ja pečiem kura na kapuste, kým má chrumkavú kôrku, promm kura vyberiem a pridám do kapusty smotanu. Podávam s knedľou, alebo chlebíko, podľa chuti stravníkov.
1x taly



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia