Kuracie Cordon bleu po mojom na prírodno

7sjuz - bez fotky7sjuz, 26. februára 2013
Kuracie Cordon bleu po mojom na prírodno
Foto: 7sjuz
5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
15 dkg
4 dcl




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme, nakoreníme, posypeme červenou paprikou a naklepeme. Ked sú naklepané potrieme horčicou z jednej aj druhej strany. Necháme odstáť aspoň hodinku.

  2. 2

    Na plátky mäsa dáme plátok šunky a syra. Preložíme mäso na polovicu a spojíme špádadlom.

  3. 3

    Plech si potrieme olivovým olejom a poukladáme tam mäso. Ešte to celé zľahka osolíme a okoreníme, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pri 200 stupňoch. 20 minút na jednej strane a 20 minút na druhej strane, občas podlejeme šťavou z výpeku. Vyberieme špáradlá a dobrú chuť!

Diskusia k receptu

petra69
Opät jedny bryndzove halusky bez bryndze... A este k tomu so slovenskym eidamom... grrrrr
7sjuz
@petra69 kludne si sprav vyprazany na mastnom oleji s hranolkami tebe sa potom budu smiat :))) ked sa ti nepaci nechapem na co ma na to upozornujes nikto ta nenuti aby sisi to doma robila tak klud
afataga
ja si myslim, ze ukludnit by si sa mala ty, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor
7sjuz
@afataga nazor sa da vyjadrit aj slusne a bez toho aby to urazalo toho druheho takze ja mam pravo vyjadrit sa na jej nazor takym sposobom, ako ona.
ela77
@7sjuz , si tu ešte krátko registrovaná na to aby si zistila, že sú tu ľudia priateľskí, pokryteckí, provoketéri potom takí čo to vzdali a prestali sa vyjadrovať. A ťažko sa vyjadríš podobne takým spôsobom na niekoho, kto tu vlastne ani nemá žiaden recept. Doporučujem pozrieť si radšej profil toho kto na teba reagoval tak, že sa ti to nepáčilo a potom to radšej nechaj tak. Mnohí sme tým už prešli a prestali sme prispievať aj receptami a poniektorí už celkom odišli a na naše nemilé prekvapenie zobrali zo sebou aj svoje recepty, čo som už viackrát komentovala a chcela som aby sa varecháči vyjadrili, aby sa to radšej nejak ošetrilo aby sme o prebraté recepty neprišli. Zato som si vyslúžila vlastne nie súhlas, ale opovrhnutie a poučenie o akomsi fiktívnom autorskom práve. Na problém pozretia si profilu, som bola označená za špiona (slušne povedané mňou) čo vlastne nie je zakázané pozrieť si profily, pretože sú verejné a myslíš že sa ma niekto zastal ? a vysvetlil to dotyčnej osobe, ktorá mi to vytkla? Aj vtedy šlo o osobu, ktorá tu robila problémy a dokonca s malou skupinou napadla redaktora, tak som pátrala čo sa tu deje, lebo som tu dlhšie nebola. Potom sa niekto pýta, "čo sa stalo s varechou?", no práve toto čo som sa tebe snažila vysvetliť v skratke, no sú tu teda obľúbení a neobľúbení, lebo poniektorí si už vytvorili skupinové spojenectvá. (nechaj teraz sa zosypú kritiky na mňa), žiaľ ale sú to moje názory a pocity, málokedy sa už ozvem, ale teraz mi to nedalo, vidím, že si mladá a si tu krátko..
Prečo by som mala ohŕňať nos nad napr. pridaným receptom na krupičnú kašu a pod., ale zase mne osobne vadí, že si zadávatelia receptov nie vždy pozrú, či už tento recept tu náhodou nie je. No niekto tu prispieva s kamarátstva a niekto s prestíže.
1x nena73
radost
@7sjuz
ednoduché..bezprácne..ľahké jedlo..určite by sa u nás s chuťou jedlo..moja vnučka uprednostňuje kura..kurča..kuriatko...spravím jej to zakrátko..:-)))
akeber
@7sjuz slušnosť na vareche sa rýchlosťou blesku vytráca :-) už nie je ani za mak a najviac kritizujú tie varecháčky čo nepridali ani jeden recept :-D
Včera som robila podobné len som nepoužila horčicu nabudúce vyskúšam po tvojom :-) pekný recept .
@ela77 , máš úplnú pravdu aj ja som sem dlho nenakukla ani recept nepridala až od minulého týždňa nič sa tu nezmenilo :-(
dandulka
Dobré jedlo si navarila. Si šikovná .Aj ja to robím ako ty, len bez horčice. Vyskúšam to aj ja. Ďakujem
myalab
@ela77 , mas pravdu. Tiez nechapem zakomplexovanych ludi, co vsetko kritizuju. Treba si to nevsimat @7sjuz ,
ariela6
tvoj receptik sa mi tiež pači a rada si prečitam každy prispevok ja som tiež zastancom že každy sa može vyjadrit ale mal by sa spravat slušne mne ked sa nejaky recept nepači tak ho prejdem a venujem sa tomu ktory ma zaujal mne sa tato stranka velmi pači je pre mna inšpirujuca a neriešim konflikty
7sjuz
@ela77 velmi dakujem za to, co si mi napisala :) mas pravdu tato stranka je predsa o vareni a o tom ze ludia sem pridavaju svoje recepty, ktore doma robili a chutili im. a ponukaju ich dalsim ludom. nie je to o trapnych komentoch. Takze nebudem si vsimat takych ludi, ktori este k tomu, ako hovoris nemaju ziadny recept a su tu asi len preto aby provokovali a nemaju doma co robit :) tiez som presla z tejto stranky uz velmi vela receptov a niektore sa mi nepacili , ale nekomentovala som ich a keby som ich aj komentovala, nesnazila by som sa nikoho urazat. a dakujem vsetkym, co sa ma tu vlastne zastali ;))
violetacamorova
Mna si inspirovala a tych "pogrcanych" si radsej netreba vsimat, lebo by tu potom nikto nepridaval recepty. Aj ja si pozriem profil takeho"komentatora" a tento a jemu podobni s prepacenim nepridali ani taky "grc" . A ak to niekto vola sloboda prejavovania nazoru tak to je uz sila ak toto je prejav nazoru.
tiginko
no @violeta... tvoj komentár tiež nepatrí medzi veľmi kultivované. Mimochodom, nevšimla som si, že by niekto spomenul nejaký "grc"... @7sjuz na takú mladú pekne navarené, si šikovná. Dobre si urobila, že si dala radšej Eidam ako to čudné plátkové lepidlo. Len skús nabudúce trochu menej podráždené reakcie, to ti nesvedčí. Radšej sa nauč prijímať negatívne názory s nadhľadom, alebo ešte lepšie s humorom. Zíde sa ti to aj v bežnom živote. Myslím to dobre, dúfam že ma tu zase niekto neukameňuje :-)
7sjuz
@tiginko nikto ta nebude urcite kamenovat :) len hned prvy komentar tam je napisane ze grrrrrr a ako som si dovolila spravit takuto hroznu kombinaciu(kura,sunka,syr) ako keby som spravila neviem aku strasne odpornu vec. ale ved jasne treba sa na takom zasmiat :) ja tu len pridavam take recepty co som spravila a doma to vsetkym chutilo keby sa mi nieco nepodarilo nebudem tu nieco take grrrr pridavat.
@violetacamorova dakujem aaa tiez si myslim, mozno keby mi tu niake grrrr napisal jamie oliver tak by som bola ticho.
julica
Petra urcite nemyslela ziadne platkove lepidlo, narazala na to, ze podstatou cordon bleu je syr s modrou plesnou...
dunkelmi
Ja som taký s modrou plesňou, ešte nikde v reštaurácii nejedol, a tiež ho majú v jedálničku napísaný, ako Gordon bleu. Ale určite vyskúšam jeden aj druhý si ukuchtiť a Tebe 7sjuz prajem, aby si pridávala čo najviac, takto inšpirujúcich receptov. Držím palce a nevšímaj si také komenty, povznes sa nad tým a tiež sa pripájam, niekto to už vyššie spomenul, čo ma zaujme si pozriem, prípadne pridám do svojej K.K. a čo ma nezaujme, jednoducho preliadnem............. :-)
jody
jj, v "kvalitnej" reštaurácii majú zásadne gordon blue :-D Ten teda nemá, pokiaľ si to ešte niekto nevšimol, s Cordon Bleu nič spoločné...
Ešte taká poznámka k prvému komentu, podľa mňa to grrrr nemalo byť nedokončené grc, ale grrrrr sa jednoducho používa v texte ako vrčanie, ako výraz znechutenia, zlosti a pod.
7sjuz
@jody grc a znechutenie su celkom podobne veci, v kazdom pripade by to nikdy nikomu nemali napisat ti, co maju nieco v hlavicke ;)
7sjuz
@julica nechapes ze ja sa nesnazim o to prave cordon bleu? mala som doma eidam tak som dala eidam. ked budem chciet prave cordon bleu pojdem do francuzska
jody
@7sjuz , hmmm, nuansy, odtiene a farby jazyka... znechutenie a grc vôbec nie sú podobné veci... ale ľudia počujú len čo chcú... A práve preto, že niečo v hlavičke mám, kľudne to znechutenie najavo dám. V živote by som na jedlo nepovedala grc.
Čo sa týka pravosti, tak ide práve o to pomenovanie, ak to má byť cordon bleu, tak syr s modrou plesňou, ak je tam iný syr, treba pozmeniť názov. Aspoň trochu.
7sjuz
@jody to mi tu vazne chcete povedat ze ja si jedlo nemozem pomenovat tak ako ma prave napadne?? toto neni stranka o receptoch ale o komentoch, ktore dokazu cloveka uplne znechutit . Takze gratulujem. som tu sice kratko ale uz aj odchadzam mozte sa tu kludne dalej hadat o blbostiach aj bezomna ja mam aj ine veci na praci.
radox1
ziaden syr s modrou plesnou ale emental,popripade goudu.
jody
ale kľudne si to pomenujte ako chcete, ale potom sa nečudujte reakciám...
mamenka
@7sjuz nič si nerob z komentov. To je cielený útok z inej nemenovanej stránky. Ja som si pozrela tvoje recepty a všetky sú na pohľad pekné, obsahom celkom zdravé. Si mladučká, preto by ti mali prepáčiť chyby kuchárov - začiatočníkov. Tu sa prejavilo "zabudol vôl, že teľaťom bol".
Napriek tomu si dovolím ti poradiť (nemusíš sa toho držať, ale predídeš mnohým sklamaniam). V kulinárstve čokoľvek urobíš (použiješ, nazveš....), najprv si pozri pravý význam napr. aj na nete. Je tu veľa výkladových slovníkov, kde sa dozvieš všetko. Tvojou neskúsenosťou sa stalo, že si svoj recept nazvala tak ako si ho nazvala a "tiežodborníci" to nemohli zniesť.
Skús len čítať komenty, je to dobrá sonda do socio-psychológie prispievateľov (gramatika, vyjadrovanie, empatia, neprajníctvo....), niektorým dokonca ani na receptoch nezáleží.......
Veľa zdaru v kulinárstve!!!
tiginko
že "cielený útok z inej nemenovanej stránky" :-) :-) . Totok už jaká konšpiratívna teória :-) :-)
afataga
jasne ze si jedlo mozes pomenovat ako chces, ale potom sa necuduj, ked bude hladat podla nazvu napr. spagety carbonara a najdes nieco, kde bude smotana, karicka a pod.
angast
To ma podrž! Na varechu útočia nejaké podvratné živly. Mala by to
prešetriť Siska. Ktovie čo všetko môže za tým byť. Asi nejaká nekalá
činnosť lobistov o syry emetál, plátkový , s modrou plesňou a goudu.
Toto už zaváňa medzinárodným konfliktom. Pri držkovej by sa to nemohlo stať. Ale Gordon bléé , to už je niečo iné .

radost
@7sjuz
želám ti veľa šťastia-by si sa nestretla aj v reálnom živote s ľudmi-ktorí sa "rýpu" v detailoch........pod krycím menom ja ľahké robiť múdreho..=čo ťa nezabije-nech ťa posilní...=..:-)))
zdenka1009
A ja veru,vyskúšam tento recept,prečítala som si ho aj dvakrát, nič nejedlého sa tam nenachádza a použijem syr čo chladnička dá...mne sa recept páči-:)
lucylee
Na recepte nevidim nic zle.
@7sjuz nemala doma syr s modrou plesnou, ale eidam, ktory pouzila a chcela si urobitr zdravsiu verziu, tak spravila na prirodno.
Problem je nazov, pretoze toto nie je gordon bleu. Mala si pouzit nazov kuracie so syrom a sunkou na prirodno a bolo by po probleme. Tak isto ti nikto nehani recept, nie je to napisane ziadne grc, @jody ma pravdu. Takze nikde neodchadzaj a prijmi konstruktivnu kritiku.
7sjuz
@lucylee v prvom komente nie je hovorene o nazve mojho jedla to zacalo az po tom ze ako som si ho tak pre seba mohla nazvat ked som nemala syr s modrou plesnou. Je tam ze je to grrrr(hnusne). a ja sa o takychto veciach nemam naladu ani chut s nikym hadat je to uplne trapne . Takze presla ma uz chut byt na tejto stranke. Neviem prist na to ako sa z tadeto zmazem, takze ak mi mozete niekto poradit, budem vdacna.
jody
Och, jesitnost... @7sjuz , uz neviem ako to viac po lopate, ale pokusim sa. Recept je fajn, dokonca velmi ocenujem, ze je to pecene, cize zdravsia verzia ako vyprazane, ale s tou paprikou, horcicou a ajdamom to proste nie je cordon bleu. Ten prvy koment, co ta tak mrzi, nemam s autorkou nic spolocne, ale som presvedcena, ze grrrrr znamenalo len zahundranie, povzdychnutie nad tym ako sa vsade pouziva slovensky ajdam. Nic viac a nic menej...
radox1
@7sjuz ,tí co ti poradili syr s modrou plesnou je zle.do cordon bleu ide zasadne emental alebo gouda.
viceroy
Vážení diskutujúci a komentátori, zrejme ste nepostrehli, že @7sjuz už na vareche skončila.
jody
Suhlas, aj ja som sa pomylila s tym modrym syrom, sorry.
jody
Nemyslim, ze je niekto spokojny.
marianne
@viceroy lebo vazeni diskutujuci to inak nevedia:-( a ked niekto zahlasi,ze nie s eidamom, ale s modrym plesnovym syrom,tak vsetci zborovo: aaaaano s modrym plesnovym syrom a niekto iny povie: nie s modrym plesnovym syrom,ale s ementalom alebo goudou ups ...ako to,ze tu nikto nenabehol s linkom na wikipediu alebo niecim podobnym s akym syrom to teda ma byt?...ked uz tak konstruktivne...v poslednej dobe mi to tu pripomina jeden vystizny komentar:kritika za kazdu cenu,ci uz opravnena alebo nie,ved sa malo kritizuje a je to zakazane,to sa tu omiela 500x denne....@7sjuz ak das originalny nazov,varechaci ocakavaju original recept a maju na to pravo...na to prides,ked tu budes dlhsie:-) usetris si s tym vela nedorozumeni,len v tomto pripade,aby ti teda ukazali ako ma original vyzerat,kedse si tu nova, sa nikto neobtazoval,ale hlavne ze mas 39 komentov o tom,ze to tak nema byt.To je dolezite...ja neviem ako sa ten cordon blue robi,len som ti chcela napisat az sa neurazas,prenesies sa cez to a bede to OK,moze sa tu aj vela naucit...su tu mlade kocky,ktore prijali,ak nieco nebolo tak,ako to ma byt a su prinosom...dufam,ze budes aj Ty:-)
radost
tak...konečná...
a spôsobila to ľudská ješitnosť nekonečná....:-(
nepoučuj..nevyučuj..nie sme v škole..tuto má každý-po práve-svojich aktivít voľné pole..
sú tu špecialisti-premeniť radosť v smútok..
poznámka:
hoc je to pod príspevkom @marianne..nepatria moje slová tebe...
niekomu vyhovuje robiť z hier-súdnu sieň..
marianne
@radost to je na neuverenie,z tych komentov co som precitala mozno dvaja-traja maju sajn ako sa to poondiate Cordon bleu robi ,ale vsetci odbornici....tu sa uz boji naopak clovek pochvalit,lebo ho obvinia,ze ochka a krochka nad kazdym receptom...asi som tu uz dlho,nacase nieco zmenit ...
marianne
@viceroy to robit nemusela,ked to nebol original,tak nebol,mohla zmenit nazov a ide dalej,nebola by prva ani posledna...ale ten sposob...na co sa tu hraju? nikto, ale vobec nikto jej neukazal ako to teda ma vyzerat.. sami riadne nevedia,kym to nenastuduju...
2010
14 % nezamestanost ... survivor of fittest ...ako moj sef hovoril tough luck = jeden odide desat pride.
marianne
ved ano,inu odpoved som ani necakala,dalsi varechac s cislom....:-(
radost
@2010
to nie je o číslach...to je o zbytočne ranenej ľudskej duši...
2010
Sorry, ze som cynicky ale je to tvrda realita 2013 , jesitnost ... see you later.
marianne
@afataga ved ano,napaprcila sa zbytocne,len mi zacina byt smiesne,ze tu poucujuje a nic o tom nevedia,tak mali napisat: takto sa to moja zlata robi a bolo by sa dievca nieco naucilo,no ale hlavne,ze sme svetovi...a co sa tej jesitnosti tyka:-DDDD si ma rozosmiala...
2010
Dnes sme sa tom bavili v robote , nielen ze daktory su pripraveny robit zadarmo po skonceni vysokej skoly este daktore staty to dotuju aby nas to nestalo absolutne nic ... taka je kriza...
afataga
@marianne ja si myslim, ze keby chcela vediet ako sa to robi, nie je nic jednoduchsie, sama si mohla dat do googla, preco to ma niekto robit za nu? prepac, ale uz sa k tomu nejdem vracat, nechce sa mi riesit nejaku urazenu personu
akeber
kto chce kam..... ? a ty tak rada pomáhaš :-D



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia