Foto: 2010
Velmi chutne s vinom dubakmi a mascarpone
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Obal prsia v ochutenej muke ( drvene korenie a morska sol). Na pekac daj roztopit maslo a olivovy olej, Pridaj obalene kurca a pec cca 4 minuty na kazdej strane.( Odloz na teple miesto).
- 2
Pridaj nakrajane salotky a cesnak a dus cca 5 minut pridaj vino a miesaj. Pridaj mascarpone a nakrajane cerstve lesne hriby a dus kratko , ked je zmes velmi riedka zvys plamen.
- 3
Pridaj prsia dus na nizkom plameni a obracaj dalsich 10 minut, posol, pokoren podla chuti , pred koncom pridaj do omacky na drobno nakrajanu pazitku a zvysnu pouzi na dekoraciu. Servirovat s ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a aka je to ochutena muka?
lepsie je pouzit aromatickejsie hriby ja viem ze mimo europy sa dubaky-porcini daju zohnat len susene za sproste ceny ale starsie vacsie sampiony sa dakedy predavaju pod menon "field mushrooms ",alebo ich hneda varianta svajciarske hnede no a potom je vela chutnych azijskych ako shitaky )