Horúce maliny

Marek Petráň
chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre, 29. apríla 2010
Horúce maliny
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
100 g
120 g




Postup

  1. 1

    Na panvičke roztopíme cukor, pridáme vodku a počkáme, až kým sa cukor úplne neroztopí. Pridáme maliny.

  2. 2

    Maliny necháme prevrieť, nemiešame prudko, aby maliny zostali celé. Podávame s vanilkovou zmrzlinou a sladkým čipsom.

  3. 3

    Náš tip: Namiesto malín môžeme použiť aj lesnú zmes alebo jahody.

Diskusia k receptu

galka01
..je to super...boli sme za dcérou na liečení vo Vysokých Tatrách a takýto pohár sme si dali v jednej cukrárni...vrelo odporúčam.
tinca
Ja si to tiež dávam, u nás to robia v jednej reštike fantasticky.
marlen
no a ešte si to predstavte s poriadnou zmrzlinou bez strojčeka od@sovka62. s jahodami, či lesnou zmesou to nie je ono, skôr s tým banánom zo včerajška
sonka1307
môj obľúbený dezertík v jednom rodinnom hotelíku v Tatranskej Lomnici :) mrazené ovocie je stále v mrazničke
klekipetra
to bude pochúťka, len neviem kedy sa vráti Maruška z lesa a donesie čerstvé jahody (z mrazenýcha zaváraných brŕ..)
majok
Áno, skvelý nápad na dezert na Nový rok. Urobím to ... Zaujala ma hlavne tá vodka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia