Hruškový koláč

eraserhead - fotkaeraserhead, 11. marca 2015
4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
40 g
1 ks
1 ČL
4 ks




Postup

  1. 1

    V preosiatej múke s cukrom a soľou rozmrvíme maslo, pridáme vajíčko, vodu a vypracujeme kompaktné cesto. Hrušky nakrájame na osminky a očistíme, šupku ponecháme. Cesto rozvaľkáme na priemer 30 cm. Hrušky ukladáme do kruhu asi 5-8 cm od kraja. Akonáhle máte cesto rozvaľkané premiestnite ho na plech na ktorom budete koláč piecť, to preto aby sa Vám počas manipulácie nerozpadol. Okraje cesta postupne a po celom obvode prehneme cez hrušky a zľahka pritlačíme Poukladáme hrušky a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 40 minút.

Diskusia k receptu

jozka2
Hruskove mam rada,davam hrusky aj medzi jablka.Velmi chutney je s nimi doma robeny cramberry sauce.*****



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia