Mramorové rezy fotorecept

vavan - fotkavavan, 13. marca 2011
Mramorové rezy (fotorecept)
Foto: vavan
40
porcií
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Biela piškóta:
8
8 PL
1 PL
8 PL
1/2 balíčka
Tmavá piškóta:
8
8 PL
1 dcl
1 PL
2 PL
8 PL
1/2 balíčka
 ľubovoľná
Čokoládová poleva:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Biela piškóta: Vyšlaháme bielky na sneh pridáme cukor došľaháme do tuha ,pridáme lyžicu oleja a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tmavá piškóta: Vyšlaháme žĺtky s cukrom,pridáme kakao,olej,mlieko a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech 36x28 vystlaný papierom na pečenie robíme šachovnicovo lyžicou kôpky s bielej piškóty

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzito vylejeme tmavú piškótu

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a na vrch ešte na hnedú lyžicou dáme kôpky bielej piškóty

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri teplote 190°C,keď sa nelepí na špáratko tak je upečené.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    to bielkové cesto treba zvrchu olúpať má kôrku a keby ste ju neolúpali tak by sa plát mohol rozlepovať od plnky a nevyzeralo by to veľmi pekne.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokropíme šťavou,natrieme ľubovoľnou plnkou akú máte radi vanilkovú, čokoládovú,ja som dala marhuľovú. Plnka:1/2 kg kompótovych marhuľ aj so šťavou(trochu šťavy si necháme na pokropenie cesta) rozmixovať na kašu primiešať 2PLMaizeny,1PL polohrubej múky uvaríme na kašu,necháme vychladnuť. 200g masla vymiešame s 100g práškového cukru,a postupne pridávame vychladnutú kašu

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    polejeme čok.polevou, nakrájame po šíršej časti plechu aby vynikol mramor nožom namočeným do horúcej vody na rezy.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    s jahodovou plnkou.Dobrú chuť.

    Mramorové rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
veľmi pekný koláčik a s tou jahodovou plnkou sa mi páči ešte viac :-)
orchidea
Veľmi pekný koláčik.... tá rada s olúpnutím vrchnej kôry upečeného cesta je dobrá, aj mne to poradila jedna cukrárka.
tatranka
Zaujímavý a pekný mramorový zákusok.Pekne spracovaný recept.
dorisa
Krásny koláčik,ukladám si recept, určite vyskušam.
merihe
No to je nádherný rez a určite veľmi dobrý, určite vyskúšam.Zákusky môžu byť neviem ako dobré,ale ked sú nepekne pokrájané strácajú na svojej hodnote,ale to sa netýka samozrejme tvojho rezu,lebo to je aj pastva pre oči.
vavan
Ďakujem som rada že sa Vám páčia aj za uloženie do KK.
anina43
koláčik je lákavý na vzhľad a určite aj veľmi chutný, pastva pre oči, budem ho piecť na Veľkú noc, premýšľam ako olúpať to bielkové cesto, zrezať nožíkom ?
marienka44
@Vavan , ta poleva je ale biela, nie hneda, ako sme zvyknutí u cokoladovej polevy. Co sa stalo? V rozpise nie je uvedena biela cokolada. :-(
valeri
ukladám si ho, až na tú bielu čokoládu, tú ja nemusím, ale dá sa dať aj iná poleva, napr. citrónová.
vavan
@anina43 @marienka44 to biele cesto sa dá olúpať krásne rukou v postupe v bode 6 na fotke je neolúpane a v bode 7 na fotke olúpané
vavan
Ďakujem Vááám všetkým veľmi krásne @merihe Ďakujem za pochvalu
snažím sa ich krájať rovnomerne aj keď nie vždy sa mi to podarí :-)) krájanie je môj najväčší trest.
jerica
To musí byť výborné,tak to bola ručná práca krásne , šup do MKK :-)
honestka
aj ja chvalim @Vavan. povedala by som, ze je Elegantne jedly-a co keby sa ten bod 7. ..." to bielkové cesto treba zvrchu olúpať má kôrku ....." vynechal tym, ze by si cesto prevratila - vtedy by asi nebolo potrebne to skrabanie. alebo to biele cesto aj na druhej strane, kde sa pecie ma korku? urcite ho vyskusam a presvedcim sa ci by to nebolo mozne. Dakujem.
vavan
@honestka keby som cesto prevrátila a neolúpala tak by zo spodu vyzeralo ako zhorené a hrboľaté lebo po upečení sa vytvárajú kopčeky ako keď sa pečú dunajské vlny.
honestka
teraz rozumiem - to sa zrezava kvoli tym nafuknutym hrbolcom. dakujem.
verula
jej dik ukladam si je nadherny urcite bude vyborny
cica2
nádherný zákusok, si velmi šikovná!!! Mne by sa to tak krásne ani nepodarilo a ešte tak pekne nakrájať, na to ja talent nemám...ale rada ho niekedy vyskúšam:))
betka11
odpísane budem piecť k Velkej noci zaujal ma výzorovo a podla recepis bude určite aj chutný
betka11
koláčik upečený,skonzumovaný,robila som s ananásom a zlatým klasom,varené s pridaním vody a pohr.múky,do krému som zašlahala palmelu vrch som ozdobila čokoládovými gulôčkami,ďakujeme za chutný recept
klaura
vyskúšané ... výborné ... piekla ho dcéra a vydaril sa ... plnka - z ringlótového kompótu ... mňam
5nana
akú bielu čokoládu používaš ? Ako to krájaš ,keď nemáš prasklinky ?
vavan
@5nana Zúbkovaný dlhý nôž nahriať vo vriacej vode, utrieť do sucha a
rovným rezom najprv naznačiť a potom prekrojiť a hlavne zakaždým rezom utrieť nôž dosucha,aby som mala rovnakú veľkosť pomáham si pravítkom.Na polevu používam bielu polevu 100g CARLA,ktorú si roztopím vo vodnom kúpeli s 50 g Cery,keď som robila s maslom tak sa mi lámala.Prepáč že odpovedám až tak neskoro ale predsa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia