Šalát plný prekvapení

2010 - bez fotky2010, 6. júla 2010
Šalát plný prekvapení
Foto: 2010

Ázijske salaty su neuveritelne svojou kreativitou aj tento Thajsky kombinuje nezrele ovocie so zeleninou a orechami plus chute su kombinacia kyslej , sladkej , Zobraziť celý popisÁzijske salaty su neuveritelne svojou kreativitou aj tento Thajsky kombinuje nezrele ovocie so zeleninou a orechami plus chute su kombinacia kyslej , sladkej , stiplavej , plus makke a chrumkave a farby ako duha. Thajsky salat zo zelenej papaye s fazulkou, jarnou cibulkou ,cherry paradajkami,fazulovymi klickami, mrkvou a burskymi orieskami a zopar feferoniek.Takze salat nemusi byt nudny ,a prajem prijemne dovolenky vsetkym varechacom. PS:Len taka inspiracia.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
8 ks
150 g
1 ks
1 ks
2 ks
2  struciky
 za hrst
100  g
50  g
dressing:
2  lyzice
1
1  lyzica




Postup

  1. 1

    Osupeme zelenu papayu a bud na struhatku alebo krajacom nakrajame na sliziky. Musime ist dookola lebo vnutro je nevhodne ma podobne semiacka ako tekvica. Mrkvu nakrajame na jullien. Cherry paradajky na polovicky. Zelene fazulky kratko povarime v osolenej vode ale aby stale chrumkave.Feferonky nakrajame na velmi drobno a malu jarnu cibulku po dlzke na vacsie kusky.Cesnak na velmi drobno tak isto koriandrovu vnat. Fazulove klicky len poriadne poumyvame a pridame surove.

    Šalát plný prekvapení  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravime si jednoduchy dressing bez oleja. Vsetko zmiesame a posypeme cerstvo oprazenymi burskymi orieskami.

Diskusia k receptu

lucylee
mňamky, len ja si dresing urobím bez rybej omáčky
janger
Zase lakavy recept! Len malinke upozornenie: zelenu fazulku treba najmenej 10 minut varit. Vsetky strukoviny, vratane zelenej fazulky obsahuju v surovej forme jedovatu latku Phytohemagglutinin. Varenim sa tato latka straca. Prajem taktiez prijemnu dovolenku!
2010
janger,
zaujmave len som tak som "surfoval" po nete , dve teorie , jedna zo strednej europy presne ako hovoris, varit najmenej 10 minut , druha ktora tvrdi ze uz by boli vsetci davno mrtvy lebo jedia fazulky uplne surove cely zivot a aj v Thajsku by vsetci davno pomreli ( inac originalne v Thajsku su pouzite uplne surove mladucke ).
Este jedna vec co tak tie Mungo fazulky?.Neviem mne sa skor zda ze to je skor na susenu fazulu a to hlavne cervene odrody.
Tu co pise internetova biblia informacii Wikipedia.
 en.wikipedia.org/wiki/Common_bean...
janger
Ja nie som nejaky znalec ;-), ale to som uz parkrat citala a pocula. Tu aspon prevlada ten nazor. Susene strukoviny treba este dlhsie varit a zelenu fazulku najmenej 10 minut. A ta mungo fazulka ( tu sa vola tauge), o tej su nazory rozdielne. Sosovica a hrach obsahuju menej tej jedovatej latky ako fazula. Ten Phytohemagglutinin moze sposobit hnacky, vracanie, pri dlhodobej konzumacii poskodit oblicky. Ja teda pre istotu vzdy varim. Nemam rada rozvarenu zeleninu, ale tu fazulku vzdy 10 minut varim a potom ju hned preplachnem studenou vodou, tym si zachova aj peknu zelenu farbu. Tauge (mungo fazulky) tie nevarievam, tie vacsinou wokujem, ale len tak na chvilku.
frezia68
Lákavý šalát,aj farebne-oči by tiež jedli :-)) Peknú dovolenku aj Tebe,možná na Slovensku?
zela
Máme radi šaláty najmä z čerstvej zeleniny.Šaláty,kde sa dávajú varené strukoviny robievam v zime. Nakrájam hlávkový šalát,paradajky,čínsku kapustu,uhorky,zelenú ,červenú a žltú papriku,hrach z konzervy,kukuricu z konzervy,nálev z oboch konzerv nalejem do šalátu,vystískam 1 alebo2 citróny,trochu pocukrím,premiešam a šalát - zdravé letné jedlo je hotové.
zela
Robievam aj ovocné šaláty. Vystískam šťavu z pomarančov,nalejem do misky.Nakrájané jablká,banány,hrušky,višne bez kôstok vložím do misky,premiešam.Máme to radi s bielym jogurtom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia