Sicílsky zemiakový šalát

2010 - bez fotky2010, 14. augusta 2010
Sicílsky zemiakový šalát
Foto: 2010

Pred nedavnom som pridal grecky letny zemiakovy salat http://varecha.pravda.sk/recepty/fasirky-petrzlenom-letnym-zemiakovym- salatom/6608-pouzi.html a na moje prekvapenie daco podobne nam servirovali na Sicilli. Takze varene zemiaky s paradajkami ,cervenou cibulou Zobraziť celý popisPred nedavnom som pridal grecky letny zemiakovy salat http://varecha.pravda.sk/recepty/fasirky-petrzlenom-letnym-zemiakovym- salatom/6608-pouzi.html a na moje prekvapenie daco podobne nam servirovali na Sicilli. Takze varene zemiaky s paradajkami ,cervenou cibulou a salatom.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1/2
8
za hrst
2 lyzice
1 lyzica
1 strucik




Postup

  1. 1

    Zemiaky sme osupali nakrajali na platky ( nech sa rychlejsie uvaria ) a dali varit do osolenej a dali vychladnut.

  2. 2

    Cherry paradajky sme nakrajali na stvrtky.Salat na male kusky a cervenu cibulu na tenke kolecka.Pridali na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a jemno nakrajany alebo pretlaceny cesnak.

  3. 3

    Vsetko sme zmiesali a ochutili sol korene, citronova stava a panensky olivovy olej. (Na sicilii pouzivali olivovy olej a citronovu stavu ovela stedrejsie, kazdemu podla chute).

  4. 4

    Servirovali sme s varenymi vajickami a ja som si neodpustil vyborne ancovicky.

Diskusia k receptu

babav
Urcite chutny salat ;vsetky ingrediencie sa navzajom komplimentuju!
Otazka: Hlavne jedlo,alebo priloha?
tinca
myslím si, že môže byť aj..aj..@pozn ám ho, sicílčania majú veľa variácií šalátov
2010
babav bola to priloha k bbq uz som prilozil fasirky.
stefani11
Vyzerá pekne,určite je aj chutný,teraz v lete by mi stačil ako hlavné jedlo.Ukladám si do KK.
bozulka
Pre mňa by to mohlo byť tiež ako samostatné jedlo a tie ančovičky na vrchu,no mňamky...
alexdidi
výborný šalátik...robievam podobný cibuľový s uhorkou, je mooc dobrý, takže vyskúšam aj tento...
2010
bozulka ... a neboli vobec chlpate a dal som si este viac len na fotke by to nevyzeralo dobre...
bozulka
@2010 ty si si zapamätal?Ja viem filetky z ančovičiek neboli nikdy "chlpaté",ale klasické očká s kaparmi-často.Asi to záviselo aj od výrobcov.Ale my sme v tom čase nemali možnosť si vyberať.Teraz je to ešte horšie lebo pre zmenu niesú skoro vôbec.Naposledy som našla v Bille až 4ks,tak som pre istotu zobrala všetky,viac vraj nemajú.Asi u nás prestávajú byť labužníci-neviem.Trošíčku vám tam Vonku niekedy niečo závidím....
anadka
Veľmi zaujímavý recept. Určite čoskoro vyskúšam.
tizian1cat
Tak dnes si král naseho Stedrého vecera-uhorková variacia na tému sushi uz v chladnicke, sicílsky salát hotový-pridala som tam aj nadrobno nakrájané redkvicky, na lososa pôjde avokádový dresing. Prajeme krásne sviatky a díky za skvelé recepty!!!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia