Slávky vyprážané

eraserhead - fotkaeraserhead, 22. februára 2012
2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
50 g
1 ks
 na vyprážanie
50 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Potrebujeme čerstvé slávky. Tieto špičkou noža otvoríme. Je potrebné dávať si pozor aby ste si nespôsobili úraz, nakoľko čerstvé slávky budú odolávať.

    Slávky vyprážané - obrázok 1
  2. 2

    Snažíme sa mušle otvoriť tak aby sme ich neporušili. Takže vyberieme umyjeme a osušíme, buď s papierom ale lepšie s bavlnenou utierkou (mám ich zopár z Indie, aspoň na tej vysačke je to napísané). Všetko robíme s citom.

    Slávky vyprážané - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v múke.

    Slávky vyprážané - obrázok 3
  4. 4

    Potom dáme do rozšľahaných vajec kde sme pridali štipku soli.

    Slávky vyprážané - obrázok 4
  5. 5

    A nakoniec obalíme v postrúhanom chlebe. Dá sa použiť aj čerstvý chlieb alebo pečivo ktoré necháme zamraziť a potom nastrúhame, prípadne použite strúhanku hrubšieho zrna.

    Slávky vyprážané - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážame dozlata v horúcom oleji. Odložíme na papier pre odstránenie prebytočného oleja. Okamžite podávame.

    Slávky vyprážané - obrázok 6

Diskusia k receptu

enerrgizer
vyprážať som ich ešte neskúšal, ale myslím, že to čoskoro napravím... perfektné
korbacik
@rybarkuchar , dá sa to aj s odmrazenými, ktoré si bežne kúpiš v hypermarketoch ( Kaufland, Tesco, Albert...). Ja milujem slávky, ale dostať čerstvé je trochu problém, tak som to raz skúsila s polotovarom a vyšlo to! Už som ich aj piekla na panvici, tiež citrón, trochu kari korenia, morská soľ, olivový olej , skvelé jedlo! K tomu ryžu so šafránom:)))) A teraz vďaka @eraserhead - ovi budem slávky aj vyprážať. Ukladám.
afataga
tiez ma nenapadlo slavky vyprazat, tak v lete skusim, v zime mi moc nejdu na chut
ja kupujem cerstve v Metre a aj v Carefoure ich obcas mavaju
marianne69
pekne a vzdy chutne...mas velmi strucny profil,viac sa nedalo?v polovici som to vzdala:-DDDD
mimitje
Slávky v akejkoľvek úprave zbožňujem a našťastie v Belgicku si ich môžem dopriať čerstvé naozaj často. @Eraserhead - máš najlepší profil na Vareche. Fakt výborný. A len vďaka nemu som objavila aj tvoje recepty. Môžeš prispievať aj častejšie. Aspoň tretinu idem vyskúšať. Vďaka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia