Päťstrúčiková polievka

martinis - fotkamartinis, 2. novembra 2012
Päťstrúčiková polievka
Foto: martinis

Jemná cesnaková polievka s petržlenovou vňaťou.

3
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 ks
300 ml
1 ks
5 strúčikov
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené a na kocky pokrájané 2 väčšie zemiaky uvaríme v 0,5 l vody. Až sú mäkké, časť vody zlejeme a pridáme mlieko. Ponorným mixérom spolu s vajíčkom rozmixujeme na kašu.

  2. 2

    Pretlačený cesnak varíme v zvyšnom 0,5l vody, pridáme kašu, rozmiešame, dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a lyžicou masla.

  3. 3

    Prehrejeme a podávame s opečenými krutónmi alebo kockami suchára.

Diskusia k receptu

hubata
Fakt máš len 15 rokov? Tak potom sa ti táto cesnačka s piatimi cesnakmi podarila.
pipnat
jednoduchá, rýchla, dnes urobím detičkám...všetci sme doma chorí, takže nám padne vhod:)
si šikovný:)
1x temzy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia