Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami

Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 9. septembra 2011
Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
400 g
5 dl
500 g (múka, vajce, voda)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany. Dopečieme v rúre na 160°C približne 8 minút. V panvičke na masle opražíme kuriatka dozlatista, podlejeme trochou vývaru, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Smotanové halušky: smotanu zvaríme na polovicu, pridáme uvarené halušky, premiešame a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Podávame s kuriatkami.

Diskusia k receptu

palokuchki
Vyzera to byt velmi chutne. Vyskusam, ale budem musiet dat sampiony namiesto kuriatok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia