Pečené plnené karé s chrumkavou kožou

2010 - bez fotky2010, 25. decembra 2010
Pečené plnené karé s chrumkavou kožou
Foto: 2010

Na veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , Zobraziť celý popisNa veceru malo prist viac anglicky hovoriacich , tak som sa rozhodol robit jeden z ich tradicnych receptov ktoru su bud pecena morka , pecena udena sunka alebo bravcove pecene "pork roast".Tak som pripravil posledne aj s plnkou a chrumkavou kozou "crackling".Tento recept je bez podlievania a maso vam aj tak ostane stavnate.

10
porcií
20 minút
príprava
130 minút
na 200 °C

Suroviny

 s kozou
plnka:
  drvené nesolené
 rozdrvený
 nasekaná
 cerstvy
  cerstva
 mleté čierne korenie




Postup

  1. 1

    Mnozstvo nedavam kazdy si spravi podla svoho toto je skor vzorka ako sa pecu masa inde.Bravcove kare odkostene v celku sme si dali u masiara roztvorit -odrolovat. Doma sme ostrim nozom ponarezavali kozu kazdy 1 cm do kriza.

  2. 2

    Vsetky suroviny na plnku sme nakrajali na drobno a v miske sme ich zmiesali , biely chleba bez korky sme najpv namacali do mlieka vyzmykali . Rozrolovane maso sme pokorenili a rukami natlacili - rozotreli vrstvu plnky. Cele sme zrolovali.

  3. 3

    Na zviazanie vacsieho kusa masa ( nase malo cez 3 kila ) treba dvoch, samemu sa to viaze a utahuje velmi zle. V pravidelnych intervaloch sme obviazali spagatom. Hlavny trik chrumkavej koze je v priprave kozu treba ju poriadne poutierat a stedro poolejovat a rukami povtierat stedre do koze a zarezov sol.

  4. 4

    Trubu rozohrejeme na maximum u nas to je 250 C . Maso dame do hlbokeho plechu s rostom aby sa nedotykalo spodku plechu a bolo vo vzduchu. Vlozime a nechame v trube cca 1 hodinu.Pokial nam koza poriadne "nepopraska". Trubu znizime na cca 200 a pokracujeme cca dalsich 80 minut. V tomto stadiu sme pridali nakrajane zemiaky hasselback. Recept je uz na vareche.

  5. 5

    Maso sme po skonceni odlozili na cca 15 minut na teple miesto aby zmaklo. Servirovali sme s narychlo spravenou omackou z vypeku z pecenia sklovitej cibulky poharu sampanskeho a smotany , sol korenie a petrzlenova vnat zredukovane na 50 %.

Diskusia k receptu

2010
Ja som vzdy robil klasicke slovenske kde treba dat vodu a stale podlievat aby maso nevyschlo .Takze iny kraj iny mrav a takto s kozou z vonku a plnkou z vnutra , maso ostava stavnate.
1x kolty
alexdidi
Iste to bola pochúťka, i keď pre nás zaujímavá plnka do karé.....
marikasu
Vyzerá to veľmi chrumkavo, určite by som si dala, ale až zajtra na obed :-))
2010
V anglictine maju na tu kozu meno vola sa "crackling" slovensky equivalent neviem, pozeral som aj vo wikipedii ale tam to maju z casti domotane lebo prirovnavaju to k oskvarkom.A ako si pamatam doma zo zabijaciek koza sa vzdy opalila,odrezala a predala ...
 en.wikipedia.org/wiki/Pork_rind...

marianne69
...tak ja som robila toho moriaka:-)...s plnkou identickou tvojej(este kolobasove masko)..robila som ho 1x bol vyborny a v plnke tie susene marhule a pistacie nemali chybu... Mam to kare s aj kozou v mraziaku,urobim na Silvestra...
frezia68
Vyskúšam na najbližšie rodinné stretnutie,treba inováciu a recept lákavý...:-)
evanaaa
Dobré, lákavé, pri pohľade na tak opečené aj slinky tečú, ibaže u nás sa karé s kožou nepredáva, možno niekde ano, lebo vidím, že nik sa nad tým nepozastavil, dokonca ani vrstva tuku nesmie byť vysoká, ako to niekedy bývalo, že karé malo aj 3-4 cm vrstvu. S kožou jedine bôčik.