Pirohy plnené bryndzou fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 8. júna 2010
Pirohy plnené bryndzou (fotorecept)
Foto: frezia68

Aj keď už máj je za nami,v Tescu som kúpila výbornú bryndzu a pretože aj pirohy sú našim obľúbeným jedlom,chcem sa podeliť s vami.......,hoci Zobraziť celý popisAj keď už máj je za nami,v Tescu som kúpila výbornú bryndzu a pretože aj pirohy sú našim obľúbeným jedlom,chcem sa podeliť s vami.......,hoci to iste nebude prvý recept.Ale bude to pokus o fotorecept,hoci nemám fotoaparát,skúšam s kamerou z laptopu... a tak to aj vyzerá....:-))

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5OO g
1 ks
2OO g
2 ks
4O g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky postrúhame a zmiešame s kôprom ,bryndzou a trochou kyslej smotany na hladkú kašu.

    Pirohy plnené bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky,soli,vajíčka a vody zamiesime tuhšie cesto,ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kruhy,ktoré plníme pripravenou plnkou.

    Pirohy plnené bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraje dobre popritláčame a pirohy hádžeme do vriacej vody. Po uvarení ich scedíme,dáme do misy a polejeme rozpraženou slaninou,pokrájanou na kocky. Podávame k tomu kyslé mlieko,alebo môžeme poliať kyslou smotanou,či ozdobiť čerstvou pažitkou.

    Pirohy plnené bryndzou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

andrea77
aj ja robím takto bryndzové pirohy ,ale nakoľko som celiatik robím tak, že použijem bezlepkovú múku farinu a môže moja rodina potvrdiť, že takto chutia ,nakoľko neztuhnu a sú výborné aj ked sa prihrejú
sjuz
mňam:), a poliať kyslou smotanou:)
Moja mama zásadne robieva len zo zemiakového cesta, ja som si však z varechy prevzala recept na cesto z rožkov, a nedám naň dopustiť:)
bojar
to je správny slovenský recept, len pozor na bryndzu ktorá okolo ovčieho syra išla na ponorke
enge149
aj my robíme všetko od cesta,čo je rýchlo -cesto z rožkov,stačí ich namočiť do vody,je to starý osvedčený recept a super...hlavne pirohy na sladko s domácim slivk.lekvárom a posýpkou makom a maslom,mňam...
frezia68
@sjuz :aj mne chutia viac zo zemiakového a robila som aj z rožkov( tuším to mám od cistinky-perky),ale robím na viac spôsobov,neboli uvarené zemiaky.
frezia68
@bojar :no veď práve,túto som videla len v Tescu a ozaj kvalita,ale je drahšia.Posledné testovanie bryndze dopadlo veľmi zle.Ak je balená,aspoň viem,čo kupujem,ale tú za pultom mi ani predavačka neporadí,či videla ovečky.
evusik
@frezia ak je toto tvoja prvotina čo sa týka fotoreceptu, tak dopadla na výbornu, pekné a ešte k tomu jedlo ktoré milujem. Aj u nás sa navrch dáva kyslá smotana, zemiakové cesto je podľa mňa lepšie ako rožkové aj keď ja som lenivá a častejšie robím rožkové hlavne na sladko. A to že nás predajcovia, alebo výrobcovia? klamú už aj z bryndzou je smutné. Nie je na bryndzu nejaký certifikát? EU predsa vydala povolenie na výrobu bryndze a tá by mala spĺňať nejaké parametre, alebo to neplatí pre všetkých? no zdá sa že ako vždy mi kupujúci ťaháme za kratší koniec
frezia68
@evusik ,ďakujem,mala som viac fotiek,ale skôr kuchynskej linky,ako detailu cesta,tak som vynechala.Snáď sa vylepším?Tiež si videla testovanie bryndze v televízii?
babidka
frezia , uplne super elegantne ! Si uplna macherka , ze si to nafotila laptopom :-) Aj ja mam s fotkami mensi problem - z mobilu su ...ehmmm, nanic :-( , z nasho superkvalitneho fotaku su prilis velke / az cez 4 MB / a tie musim zmensovat co je pre mna trosku narocnejsie .tak fotim normalnou kamerou - ale kvalita tiez pokrivkava .No a k tomu nie som nijaky fotograf-umelec :-) Ale tvoje fotky vysli krasne :-)
frezia68
@ ďakujem babidka,ale Tvoje fotky sú super,posledné to morčacie stehno som obdivovala :-))
tatranka
Mňamky.Ako maľované.Práve zajtra sa na ne chystám aj ja.Vnuci ich milujú.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia