Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom

Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 24. mája 2010
Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
20 g
80 g
80 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie formičky, nič sa nedeje, použite tie.) Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hrúbku 4 mm, vykrojíme z neho krúžky o niečo väčšie, ako sú formy, a cesto vložíme do vymastených foriem. Prstami cesto zatlačíme, aby pokrylo celú plochu formičky, nezabúdajme ani na boky formičky.

  2. 2

    Na lístkové cesto môžeme dať suchú fazuľu, aby počas pečenia nenapučalo a udržalo si formu. Formičky s cestom dáme do rúry a pečieme na 170 stupňoch asi 10 minút. Kým sa cesto bude piecť, zmiešame vajíčka so smotanou a dochutíme ich. Keď lístkové cesto vyberieme z rúry, odstránime z neho fazuľu a necháme ho vychladnúť.

  3. 3

    Do každej formičky dáme plnku z vajec so smotanou a pridáme do nej nakrájaný pór a syr. Keď naplníme všetky predpečené koláčiky, dáme ich do rúry a pečieme ešte asi 13 minút. Keď budú mať koláčiky zlatohnedú farbu, vyberieme ich. Podávame ich teplé, výborne však chutia aj studené.

  4. 4

    Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Svätovavrinecké Rosé, 2006, Extra Dry, Hacaj. Víno k tejto dobrote má vôňu a chuť prezretého bobuľového ovocia s výraznou kvasinkovo– biskvitovou dochuťou.

Diskusia k receptu

babav
To su mini quiches , urcite nie podla originalneho receptu na quiche Lorraine,ale vyzeraju dobre a su iste aj iste chutne,vhodne ako jednohubky na party!
vcelka
To by musela byť slonia huba... :-)) To su aspoň dvojhubky, ale výborné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia