Ražniči z králika s uhorkovou raitou

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 23. mája 2011
Ražniči z králika s uhorkovou raitou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, filety
200 g
2 cl
1 PL
Raita:
400 g
2 strúčiky
200 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, osolíme. Premiešame so smotanou. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na 20 minút.

  2. 2

    Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme v slanej vode. Umyté uhorky prekrojíme pozdĺž na polovicu, odstránime jadrá a nakrájame na tenké a dlhé pásy. Uhorky nasolíme a necháme 10 minút odstáť.

  3. 3

    Šťavu z uhoriek zlejeme a pridáme smotanu, drvený cesnak, soľ, korenie a trochu cukru. Rúru rozohrejeme na 170 °C, zemiaky po jednom zabalíme do alobalu a dáme na pekáč.

  4. 4

    Marinované králičie filety napicháme na drevenú alebo kovovú ihlu. Na pekáč so zemiakmi rozostrieme papier na pečenie a naň poukladáme ražniči. Spolu so zemiakmi pečieme v rúre asi 15 minút. Hotové špízy naservírujeme na tanier spolu so zemiakom, ktorý mierne rozrežeme a naplníme raitou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia