Ryba v smotanovej omáčke fotorecept

evusik - fotkaevusik, 28. novembra 2010
Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je môj obľúbený recept na ľubovoľný filet z morskej ryby a dnes si ho rozkázal môj muž k obedu.... a ešte jedno Zobraziť celý popisToto je môj obľúbený recept na ľubovoľný filet z morskej ryby a dnes si ho rozkázal môj muž k obedu.... a ešte jedno plus - je to rýchlovka :-)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    filet s ryby nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme korením na ryby.....

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier a odložíme do tepla.

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do výpeku dáme šampiňóny (ja som použila mrazené hríby z vlastného zberu) ak použijeme čerstvé alebo mrazené podusíme, pridáme tavený syr (črievkový alebo trojuholníkový) sladkú smotanu....

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zamiešame a povaríme až sa nám syr rozpustí. pridáme pretlačný cesnak, za lyžičku kari korenia a necháme prejsť varom. Ak je omáčka moc hustá zriedime mliekom, alebo vodou. Ak treba dosolíme.

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hotovej omáčky vložíme opečenú rybu .....

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a necháme prejsť varom .....

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a servírujeme z varenými (v pare) alebo pečenými zemiakmi.

    Ryba v smotanovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ludar
dnes sme mali rybu, ale môžem ich aj 3x do týždňa, vyskúšam, vyzerá chutne
1x alda
jerica
@evusik , fotorecept s popisom ako vždy ; výborné . Ryba je jednička , omáčku by som robila so všetkými surovinami čo máš ale bez šampiňonov , len krémovú neviem si predstaviť chuť ryby a šampiňony. Ja totiž milujem ryby. (okrem pangáča)
1x alda
evusik
@jerica my hríby môžeme a to tak, že veľa a práve táto kombinácia je veľmi dobrá.... ak hríby nemáš rada neni čo riešiť, ja nemám rada pajšle a preto ich nejem aj keby mi ich naservírovali na zlatom podnose....
matased
uhm, aj ja ryby možem a takto som ich neskúšala, takže ukladám!
remcula
Já si nějak neumím rybu představit se smetanovou omáčkou, ale možná proto, že jsem nikdy nezkusila. Nádherné foto!
duschko
Velmi zaukimavy recept. Musim vyskusat. Uz je v MKK.
greatjanette
Môžem jednu prosbičku? Tie zemiačky vyzerajú tak nádherne, tk by som rada vedieť ako si ich robila? Celé si ich piekla v rúre na oleji alebo si ich dala do friťáka? Alebo si ich piekla na panvici a postupne otáčala, že sú také krásne zlaté zo všetkých strán? Rada by som vedela ako ich robievaš, aby boli zvnútra pekne mäkkučké a zvonku krásne zlaté a chrumkavé. Vopred ďakujem za radu. :)
evusik
@greatjanette ja robím na 99% zemiaky v paráku, väčšinou celé v šupke (pokiaľ sú menšie) ... aj tieto som robila v pare ale potom som ich hodila do friťáku, lebo raz za čas človek môže zhrešiť :-) a sú presne ako píšeš zvnútra pekne mäkkučké a zvonku krásne zlaté a chrumkavé....
parisienne
famozne, vcera som robila a dnes idem zas, strasne dobre to je i ked som sa bala kombinacie cesnaku s kari ale mnamkove to bolo, dakujem za recept :) zaradujem medzi moje najoblubenejsie jedla !
meyaflut
Hneď ako som tento recept zbadala , išla som ho robiť, a tá omáčka je za jedničku s hviedičkou :))
2x evusik a alda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia