Vegánska/RAW špenátová omáčka na cestoviny

hacumomo - fotkahacumomo, 9. októbra 2013
Vegánska/RAW špenátová omáčka na cestoviny
Foto: hacumomo

Tieto cestoviny síce vegánske nie sú ( použité vajíčko), ale sú domáce plnené špenátom.

10 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cez noc si mandle namočíme. Takto nasiaknuté mandle vložíme do mixéra, pridáme vodu ( množstvo podľa potreby ) a rozmixujeme až na kašu (ak by niekomu prekážalo alebo ak by mixér nemal dosť ostré nože a nerozmixoval ich na kašu môžete ešte takto rozmixované mandle ešte preosiať a vytlačiť z nich len šťavu - zbytok môžete použiť ako masku na tvár ;) )

  2. 2

    Pridáme čerstvý špenát, strúčik cesnaku, soľ, korenie poprípade vodu ( záleží ako hustú omáčku chcete mať). Kto pozná môže použiť himalájsku soľ.

  3. 3

    Týmto spôsobom možno urobiť napr. aj hríbovú omáčku (vynecháme cesnak), poprípade studenú špenátovú, hríbovú alebo inú polievku ( pridáme viac vody). Krémový efekt bez pridania smotany, mlieka a podobne. Zdravé, so zachovaním všetkých živín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia