Zajac na cesnaku so zemiakmi
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 8. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
80 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zajaca umyjeme a osušíme. Rozdelíme ho na štyri časti. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame na malé kocky. Zemiaky dôkladne umyjeme.
- 2
Na pekáč rozdelíme mäso a ostatné ingrediencie okrem zemiakov a masla. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170°C.
- 3
Po 40 minútach dáme na rošt v rúre piecť celé zemiaky a pečieme ďalších 40 minút. Zajaca s výpekom servírujeme s pečenými zemiakmi, ktoré nakrojíme a na každý dáme plátok masla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
autor by mal opraviť názov receptu ako aj surovinu v ingredienciách, najmä preto, že je šéfkuchárom.
prikladám fotku králika:
a
zajaca:
ako vidíš, ten rozdiel je evidentný už na prvý pohľad a to nehovorím o chuťovom, lebo králik je domáce zviera a zajac divina.
"zajac je akurát väčší než králik" môže iba ten čo tomu nerozumie .....
to z čoho je pripravený tento recept vie "šéfkuchár" a je vizitkou toho kto tento recept autorizoval ak bližšie nešpecifikoval druh použitého mäsa.
Podľa mňa je použité mäso z králika domáceho, nakoľko zajac poľný a králik divý patria medzi divinu a ich mäsko je tmavé a nie biele ako mlynárova dcéra
ozaj @vcelka už vieš definíciu slova "polotovar" ?
goo.gl/0kg3dY...
takže znova po x-tý krát to čo väčšina z vás chová doma je
Králik domáci to čo behá vo voľnej prírode je Králik divý a Zajac poľný
pričom králik a zajac sa od seba daľej odlišujú v mnohých znakoch, vlastnostiach a spôsobom života
www.chzvmos.sk/chov-kralikov/articles/biologicke-vlast...
dakujem za tvoj koment.
ak áno, potom je jasné, že obhajuješ recept, ktorý si schválila.
ty si zrejme ešte nerobila ešte ani králika a ani zajaca, potom by si toto nemohla napísať , lebo zajaca by si za tento čas a pri tejto teplote nikdy neupiekla, mala by si ho tvrdého ako šuter.:DDDDD
zrejme si nepostrehla rozdiel medzi králikom a zajacom, hoci ti oči vykolie.
neznesieš, že niektorí to z varecháčov aj vedia a ty si sa pomýlila???
o akej III. svetovej tu melieš ??? a o akej inšpirácii???
tu je jednoducho chyba, ktorú jednoducho treba opraviť a všetko bude OK.
Nie TY, ale ŠÉFKUCHÁR sa má vyjadriť, ten je autorom!!!
áno, všetko sa dá aj pokojnejšou cestou, lenže mňa nespočetnekrát a nechutne napadli len za to, že som slušne povedala, že vo varecháčskych receptoch ne je nimi spomínaný zajac, ale králik a ak som napísala v dobrom, v čom je rozdiel, bolo to ešte horšie - nechcem nikoho menovať a zbytočne robiť zlú krv.
preto mi dovoľte, aby som nesúhlasila s @vcelka a nemajte mi za zlé, že jej jej opakované komentáre som považovala za čo ich považujem a vyjadrila som sa ako som sa vyjadrila.
chybu by si mohla priznať aj ona tak, ako si ju viem priznať aj ja, nie ešte navrch písať nezmysly o III. svetovej a pod. však nič by sa jej nestalo.
to je môj názor na celé.
dakujem za pochopenie.
nekritizuj, čomu vôbec nerozumieš, smeješ sa iba sama sebe, nie mne.
nepovedala si, za koho si tu? ani nie je treba, vedia to viacerí.