Zapekané kuracie rolky s hríbami fotorecept

2010 - bez fotky2010, 9. februára 2011
Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept)
Foto: 2010

Recept z jedneho hrnca do truby ,vlastna kreacia.

4
porcie
20 minut minút
príprava
30 minut minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
250 g  - plátky
250 g
75 g  postruhany
za hrst cerstva
2 struciky
1
150 ml
1 lyzicka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby ( zasluzi si ) ale nemam .Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede... sampiony spravia tiez sluzbu.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajane hriby som dal podusit tak na 70% na troche oleja.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu som si dal nakrajat na tenko .Nasa "slanina"( bacon rashers) je trochu ina ako slovenska. Bravcove tu nie je take popularne, takze pridaju aj svieckovu .V slovenskej verzii je to skor obalit sunkou.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tento recept su chutovo najlsepsie kuracie stehna ktore som vyfiletoval ( stiahol kozu , a vykrojil kosti a potom cez foliu zlahko naklepal.Na dosku si polozime pas slaniny na nu naklepane ochutene stehno a nakoniec polozime pred dusene hriby a nastruhany parmezan a zrolujeme.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zapekacej misky poukladame rolky vedla seba. Podlejeme vinom posypeme taliansky bylinkami a dame piect do rury. Podlievame podla potreby vodou.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento recept by bol este ovela lepsi -chutovejsi keby bol pripraveny specialnom keramickom hrnci ako napriklac Emile Henry nie je treba podlievat a by rovno skoncil dekorativne na stole.

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servirovali sme s lahko ochutenymi pucenymi zemiakmi a ozdobili cerstvou vnatou z petrzlenu

    Zapekané kuracie rolky s hríbami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sovka62
Noooo, tak toto áno, vyzerá to tak chutne, že by som snáď prežila aj tie huby, ktoré inak nemám rada. A tá akože slanina veru nemá chybu, tú by sme asi mohli dať aj keď strážime cholesterol, veď je úplne chudučká.
babidka
taky pekny recept :-) vsetko co je v tom jedle mame radi , bude v nedelu na obed ...cerstve hriby este tak skoro nebudu , ale mam par hnedych sampionov v priatelkinej pivnici...
evusik
veru samé dobré veci, a tá slanina! ..... krása :-)
cica2
tak toto musí byť dobrota, vyskúšam...kk:)...a krásne aj nafotené!
dandulka
to jedlo vyskúšam, len nepoznám to víno , ktoré si použil. môže sa použiť podobné ?
honestka
ANO, velmi pekne a chutne. Ked sa champions opecu na oleji , lepsie masle, tak ziskaju celkom dobru chut. Tiez nemame moznost vyberu z tych vonavych-lesnych.
maartina
vyzerá to výborne, mňam ...jeden z horúcich tipov na nedeľný obed :)
sjuz
mňam:), toto by mi určite veľmi chutilo:)!
tatko43
nuž čo dodať, však už som najedený teraz, mňam, mňam, mňam
tizian1cat
vidis, akurat som rozmyslala co s kuracimi prsiami, co mam cerstve v chladnicke, super receptik!!!
babidka
no , veruze nemali chybu - aj ked som na vino prizabudla:-)
verula
musim povedat, ze mas velmi zaujimave vsetky recpety a to som este nevidela vsetky, toto si ukladam a uz teraz slintam.. dik



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia