Viac ako  4 000  receptov

Pečené zemiaky na masle ako príloha

Pečené zemiaky na masle ako príloha
nahoru
Pečené zemiaky na masle ako príloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

1 kg približne rovnako veľkých zemiakov, soľ, rasca, 25O g masla

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na štvrtiny, ak sú menšie - prekrojíme len na polovicu. Vložíme do vody - najlepšie na noc, alebo aspoň na niekoľko hodín, aby sa vyplavil nadbytočný škrob. Potom ich scedíme a vyutierame v kuchynskej utierke. Vsypeme ich do pekáča, osolíme, hojne posypeme rascou a rukami dobre premiešame. Na povrch rozložíme jedno celé maslo, pokrájané na tenké plátky. Vrch prikryjeme a vložíme do trúby predohriatej na l8O stupňov. Pečieme za občasného potriasania pekáčom. Nemiešame, nepodlievame. Rozpadli by sa a neupiekli by sa. Na posledných 10-15 minút odkryjeme a teplotu trúby zvýšime na 220 stupňov, kým nechytia peknú zlatú a sem tam hnedú farbu. Dávame pozor, aby sa maslo nepripálilo a zemiaky nespálili. Ešte horúce ihned podávame. Mne sa osvedčila príprava v jenskej mise.

Poznámka

Kto je autorom, neviem. Ale takto sa pečú zemiaky v madarských rodinách ako sviatočná príloha. Zemiaky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkkučké. Majú zamatovú chuť z masla, ktoré vsiaklo.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené zemiaky na masle ako príloha"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz