. .. .. .. .. .. .
. .

Plnená kapusta - RECEPT 45144

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 202878 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Plnená kapusta


[ recept č. 45144 zo dňa  ]


Plnená kapusta


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mletého bravč. mäsa, 1/2 kg. mletého hov. mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 hrnček guľatej ryže, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 paradajkový pretlak, 1 vajce, 1 masox, soľ, vegeta, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Celú hlávku kapusty dám variť do horúcej, mierne osolenej vody. Postupne z hlávky odoberám jednotlivé listy, a to tak, že ich odrežem pri hlúbiku a tak sa už samé ľahko oddelia od hlávky. Jednotlivé kaputné listy odoberám vtedy, keď sú už do polovice mäkké. Nesmú byť úplne rozvarené, ale ani také tvrdé, aby sa nedali rolovať. Samotné odoberanie obvarených listov ide pomerne rýchlo. Tak ako ich odoberám, ukladám ich na seba na osobitný tanier.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu sú odobraté listy kapusty.
Z každého listu odrežem tú hrubú "žilu" a od tohto kraja začínam plniť mäsovou zmesou, ktorú pripravím zmiešaním všetkých surovín s tým, že ryžu nevarím, len sparím horúcou vodou a cibuľu do sklovita orestujem na troške oleja. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Do listu teda vložím k okraju mäsko a raz zaviniem.
Keď raz zaviniem, prehnem celý jeden koniec listu dovnútra, tak, ako to vidíte na obrázku. Potom zviniem do konca a na druhom konci pretŕčajúce listy vopchám dovnútra. List môžete baliť aj tak, že po prvom zvinutí prehnete dovnútra oba pretŕčajúce konce a už len zviniete dokonca. Ja to mám "nacvičené" tak, ako som napísala.
Takto vopchám voľný druhý koniec kapustného listu dovnútra...
Tu sú zabalené všetky listy. To, čo mi ostane z hlávky kapusty, to pokrájam na drobné prúžky, resp. kocočky.
Vymastený pekáč potom vyložím pokrájanou drobnou kapustou. Tú posolím, ovegetím a dám aj trošku mletej rasce.
Na pokrájanú drobnú kapustu naukladám tesne vedľa seba závitky. Ak ich máte viac, môžete ich uložiť na seba.
Potom asi v 1,3 l vody uvarím masox a do tohto dám celý paradajkový pretlak. Ja dávam Tesco v sklíčku, ten mi najviac chutí a spraví výbornú chuť.
Týmto horúcim paradajkovým bujónom zalejem kapustu v pekáči. Kapusta by mala byť v pekáči zaliata tak do 3/4.
Pekáč s kapustičkami dôkladne prikryjem alobalom. Dala som dva pásy a poriadne utesním pri okrajoch. Dusím v rúre najmenej 2,5 hodiny pri 180 stupňoch. Či je mäsko mäkké, vyskúšam pichnutím do kapusty ostrým nožom. Keď je mäkké (ja mám radšej také tvrdšie ako rozvarené), odstránim alobal a ešte chvíľu (asi 10 minút) nechám zapiecť. Máme radi, keď je list trošku ako keby upečený.
Tu sú hotové, už aj zapečené kapustičky. Podávam len s chlebíkom, kto chce, môže si pridať kôpku kyslej smotany. Odporúčam variť takto v pekáči, z hrnca je to úplne iná chuť. Mám to odskúšané. Dúfam, že bude chutiť, je to naše tradičné rodinné jedlo. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja PRVÁ slaná torta | Plnená kapusta | Slané bochánky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (9.10.2013, 14:27)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145, mimibazar.sk/dzaja26 (18.9.2013, 15:17)
(Y) VYNIKAJÚCA, síce som si ju prispôsobila našim chutiam a varila z viac mäska aj v hrnci aj v trúbe a fakt božská chuť (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (6.3.2012, 20:45)
robievam aj ja..super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (2.1.2012, 15:13)
Ďakujem za ohlasy, dúfam, že vám bude chutiť. Dajte vedieť, keď vyskúšate.
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.1.2012, 19:56)
na toto sa uz dlho chytam.... vyskusam...... (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (marta7) ID 34320 (1.1.2012, 12:44)
Ďakujem za nový nápad. (Y) Robievam presne takto, ibaže v hrnci. Nabudúce vyskúšam na pekáči, určite bude (Y). (clamp) (clamp) (clamp)
P.S. (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (1.1.2012, 12:36)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária Ď. (azorek) ID 119487 (1.1.2012, 11:17)
Vynikajúce tradičné východniarske jedlo s ešte lepším popisom, nabudúce skúsim týmto spôsobom. (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145, mimibazar.sk/dzaja26 (1.1.2012, 11:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (1.1.2012, 10:02)
Fantázia! Totot bude zrejme prvé, čo si budem musieť uvariť v Novom roku (Y)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (31.12.2011, 22:01)
strasne chute si mi narobila, super postup a super recept!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu