. .. .. .. .. .. .
. .

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave - RECEPT 50056

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 239449 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave


[ recept č. 50056 zo dňa  ]


Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave


POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Paradajky som najprv umyla a zbavila šupiek. Do hrnca som dala horúcu vodu, vložila paradajky, keď šupka praskla, vybrala som a pekne ošúpala.
Menšie paradajky som v celku vkladala do umytých pohárov. Väčšie som očistila od stvrdnutej zelenej vnútornej časti a rozrezala na polovicu.
Paradajky som natlačila do pohárov. Pustili aj šťavu. Z pohárov som vytlačila pomocou opačného konca dlhej lyžičky vzduch. \r\nNakoniec som vrch paradajok posolila. Soľ slúži ako konzervačná prísada, aby sa mi paradajky nepokazili. Poháre som zatvorila a dala sterilizovať na 15 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Indické džaldí-džaldí alebo ultraľahký sypaný jablkový koláč | Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave | Jablkovo-škoricový CUPCAKE s vanilkovým krémom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (27.9.2012, 12:15)
Gabika, tiež som tento rok prvý krát robila takto paradajky. Poradila mi to dcéra, ona ich zavára takto už niekoľko rokov. Ale nepridáva do nich nič, ani soľ. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:37)
citala som, ze sa to moze pokazit. No uvidime. Ja zeleninu nesolim, takze do paradajok som pridala naozaj len trosku soli.
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (26.9.2012, 9:22)
(Y) (Y) (Y) (Y)a kde sterilizuješ v rúre??? :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:40)
ja sterilizujem v hrnci na sporáku. Do hrnca vložím zaváraninu v pohároch, nalejem asi tak do 1/3 výšky pohárov vodu. Prikryjem druhým hrncom, alebo pokrievkou. Po vypnutí ohňa, nechám zaváraniny v hrnci vychladnúť.
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (26.9.2012, 9:10)
(Y)Podobným spôsobom som robila zmes na pizzu.Rajčiny som odšupkovala,pomlela na mäsovom mlynčeku,povarila a pridala k tomu soľ,cenak a pizzové korenie a zasterilizovala.
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:41)
ďakujem za typ. Paradajok je ešte na záhrade dosť.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu