. .. .. .. .. .. .
. .

Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale) - RECEPT 52589

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 250627 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale)


[ recept č. 52589 zo dňa  ]


Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale)


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 100 g plátkového syra, 100 g šunky, (podľa chuti nakrájané varené vajíčko alebo kúsok broskyne), soľ, čierne korenie, olej, alobal.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je rýchly, preto je potrebné si najprv dať zohrievať trúbu na 250 °C.

Kuracie prsia nakrojíme na dve polky (v prípade ak ich prekrojíte úplne nevešajte hlavu, v alobale aj tak syr nevytečie).

Jednotlivé nakrojené kuracie prsia si vyklepeme, okoreníme a nasolíme (pozor na soľ - šunka a syr zvyknú byť samé o sebe slané).

Pripravíme si alobal asi vo veľkosti 25 x 25 cm a ten potrieme troškou oleja, aby sa nám mäso neprilepilo k alobalu, keď sa bude piecť v trúbe.

Na vymastený alobal vložíme 1 kurací rezeň. Naplníme šunkou, syrom (poprípade vajíčko/ broskyňa), priložíme vrchný diel mäsa a dobre zabalíme do alobalu, aby nám neunikla šťava von ( - balíme ako šunku u mäsiara záhybmi alobalu nahor). Čím pevnejšie bude mäso zabalené tým menej syra utečie von.

Jednotlivé prsia zabalené v alobale položíme na suchý plech a pečieme v rozohriatej trúbe na 225°C cca 20 - 25 min.

Mäso netreba ničím podliať, pustí vlastnú šťavu.

V prípade ak sa Vám zdá mäso veľmi biele, zlejte šťavu z alobalu a dajte ho zapiecť ešte na 3 minúty do rúry. (Moja rúra má funkciu horného grilovania s ventilátorom). POZOR kuracie prsia sa rýchlo vysušia, preto netreba priveľmi špekulovať.

Dobrú chuť
<< Ovocný hrnčekový koláč | Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale) | Mini slaná torta pre mini rodinku :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 (12.11.2013, 14:53)
Super nápad, dnes ho vyskúšam, priateľ nemá veľmi rád rezne ale toto zje na 100% :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.3.2013, 12:33)
Receptík vyzerá fajn (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (atsi) ID 264015 (25.3.2013, 12:05)
Ale ved Cordon bleu sa vypráža v trojobale (Y) (Y) je to dobrota. A tento sa peče v trúbe, tak nech je to aj Gordon ,-) (H) A na fotke vypadá moc dobre (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mirka E. (mirindae) ID 199611, mimibazar.sk/mirindae (16.3.2013, 20:40)
vyzerá to úúúžasne, určite vyskúšam (Y) receptík si ukladám, vďaka za super mňamkovú inšpiráciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Martosama) ID 7421 (16.3.2013, 18:23)
Jedlo je skvele, ale ten komentár k názvu je správny... Nikde vo svete nie je Cordon s G :) len tu na Slovensku... asi píš ako počuješ ,-) Ale jedlo je to naozaj s teľacím úplne super..chvalim
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.3.2013, 17:12)
mňam, mňam, mňam...dala by som si, vyzerá to tak (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena C. (helika23) ID 245460 (27.2.2013, 16:16)
Katarínka, nič v zlom, ale už sa mnohokrát diskutovalo o nesprávnom pomenovaní "Gordon blue" - celé zle!!

Cordon bleu je často nesprávne označovaný ako Gordon bleu - ide pritom o slávny francúzsky pokrm, ktorého základom je kvalitní teľacie mäso, šunka a syr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pomenovaný po slávnom vyznamenaní najlepších francúzskych kuchárov - Cordon bleu (francúzsky Modrá stuha).
Asi tak.
Ale receptík vyzerá veľmi jedle.
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (27.2.2013, 21:08)
:-S
ODPOVEDAŤ
Elena C. (helika23) ID 245460 (27.2.2013, 23:13)
Katarínka, čo ten smutný smajlík?? tak som to nemyslela!

Foto máš krásne, aj recept je super, mňamka, takže úsmev na tvár a slniečko do duše. (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Kitty) ID 3988 (27.2.2013, 15:48)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu