končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale)[ recept č. 52589 zo dňa 27.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 100 g plátkového syra, 100 g šunky, (podľa chuti nakrájané varené vajíčko alebo kúsok broskyne), soľ, čierne korenie, olej, alobal. POSTUP PRÍPRAVY Recept je rýchly, preto je potrebné si najprv dať zohrievať trúbu na 250 °C. Kuracie prsia nakrojíme na dve polky (v prípade ak ich prekrojíte úplne nevešajte hlavu, v alobale aj tak syr nevytečie). Jednotlivé nakrojené kuracie prsia si vyklepeme, okoreníme a nasolíme (pozor na soľ - šunka a syr zvyknú byť samé o sebe slané). Pripravíme si alobal asi vo veľkosti 25 x 25 cm a ten potrieme troškou oleja, aby sa nám mäso neprilepilo k alobalu, keď sa bude piecť v trúbe. Na vymastený alobal vložíme 1 kurací rezeň. Naplníme šunkou, syrom (poprípade vajíčko/ broskyňa), priložíme vrchný diel mäsa a dobre zabalíme do alobalu, aby nám neunikla šťava von ( - balíme ako šunku u mäsiara záhybmi alobalu nahor). Čím pevnejšie bude mäso zabalené tým menej syra utečie von. Jednotlivé prsia zabalené v alobale položíme na suchý plech a pečieme v rozohriatej trúbe na 225°C cca 20 - 25 min. Mäso netreba ničím podliať, pustí vlastnú šťavu. V prípade ak sa Vám zdá mäso veľmi biele, zlejte šťavu z alobalu a dajte ho zapiecť ešte na 3 minúty do rúry. (Moja rúra má funkciu horného grilovania s ventilátorom). POZOR kuracie prsia sa rýchlo vysušia, preto netreba priveľmi špekulovať. Dobrú chuť |
Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 (12.11.2013, 14:53) |
Super nápad, dnes ho vyskúšam, priateľ nemá veľmi rád rezne ale toto zje na 100% |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.3.2013, 12:33) |
Receptík vyzerá fajn |
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (atsi) ID 264015 (25.3.2013, 12:05) | |
Ale ved Cordon bleu sa vypráža v trojobale je to dobrota. A tento sa peče v trúbe, tak nech je to aj Gordon A na fotke vypadá moc dobre | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka E. (mirindae) ID 199611, mimibazar.sk/mirindae (16.3.2013, 20:40) | |
vyzerá to úúúžasne, určite vyskúšam receptík si ukladám, vďaka za super mňamkovú inšpiráciu | |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (Martosama) ID 7421 (16.3.2013, 18:23) |
Jedlo je skvele, ale ten komentár k názvu je správny... Nikde vo svete nie je Cordon s G len tu na Slovensku... asi píš ako počuješ Ale jedlo je to naozaj s teľacím úplne super..chvalim |
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.3.2013, 17:12) | |
mňam, mňam, mňam...dala by som si, vyzerá to tak | |
ODPOVEDAŤ |
Elena C. (helika23) ID 245460 (27.2.2013, 16:16) |
Katarínka, nič v zlom, ale už sa mnohokrát diskutovalo o nesprávnom pomenovaní "Gordon blue" - celé zle!! Cordon bleu je často nesprávne označovaný ako Gordon bleu - ide pritom o slávny francúzsky pokrm, ktorého základom je kvalitní teľacie mäso, šunka a syr typu Ementál či Gouda. Tento pokrm je pomenovaný po slávnom vyznamenaní najlepších francúzskych kuchárov - Cordon bleu (francúzsky Modrá stuha). Asi tak. Ale receptík vyzerá veľmi jedle. |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (27.2.2013, 21:08) | |
ODPOVEDAŤ |
Elena C. (helika23) ID 245460 (27.2.2013, 23:13) | ||
Katarínka, čo ten smutný smajlík?? tak som to nemyslela! Foto máš krásne, aj recept je super, mňamka, takže úsmev na tvár a slniečko do duše. |
||
ODPOVEDAŤ |
Katarína P. (Kitty) ID 3988 (27.2.2013, 15:48) | |
ODPOVEDAŤ |