končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Čokoládová Pavlova podľa Nigelly[ recept č. 5840 zo dňa 18.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 6 bielkov, 300g práškového cukru, 3 polievkové lyžice preosiateho kakaa, 1 čajová lyžička balzamikového alebo červeného vínneho octu, 50g najemno nasekanej tmavej čokolády, 500ml šľahačkovej smotany, 500g malín, černíc POSTUP PRÍPRAVY Toto je úžasná a jednoduchá torta, hoci na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať :-). A tu je postup: Rúru si vyhrejte na 180°C. Bielka vyšľahajte dotuha, potom po lyžiciach pridávajte cukor a zašľahávajte ho, až pokým hmota nebude tuhá a lesklá. Pokropte octom, posypte kakaom a čokoládou a potom zľahka premiešavajte, kým sa kakao nevmieša do snehu. Vyklopte na pomastený papier na pečenie tak, aby vznikol kruh s priemerom cca 23cm - ja som papier vložila do väčšej tortovej formy a piekla v nej - na papieri sa mi to roztekalo. Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 150°C. Pečte približne hodinu . Hotový korpus je na okrajoch krehký a v na povrchu suchý , ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť jemne poddajný. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť. Potom navrstvite vyšľahanú šľahačku a maliny alebo černice, prípadne oboje. Nakoniec môžete hotovú tortu posypať strúhanou čokoládou. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Monika R. (nona72) ID 76524 (18.12.2012, 21:51) |
Odporúčam je svetováááááááááá |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 17:24) | |
Fantastická tortička,len do nej zahryznúť,úplne poblázni chuťové poháriky | |
ODPOVEDAŤ |
barbora b. (bobaka) ID 92598 (13.12.2009, 16:00) |
chcela by som sa spytat ci to ovocie na tej torte je cerstve alebo mozem dat aj zavarene?dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Petra B. (Petra01) ID 24439 (18.1.2009, 17:48) | |
Takže toto bola moje prvé pečenie a asi som všetky tie ingrediencie velmi pomaličky zašlahávala do bielka pretože mi to celé po hodine pečenia zväčšilo objem a nakoniec som na to dala šlahačku len jednu a výsledok??? Ja som nič lepšie nejedla Môžem len a len odporučiť |
|
ODPOVEDAŤ |
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (19.6.2008, 8:41) | |
Vyzerá super, len nie je hodina pečenia na bielka veľmi veľa? | |
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (19.6.2008, 8:50) | ||
Ono by sa malo v podstate sušiť, len napríklad v prípade mojej rúry by som po hodine a teplote150 stupňov vytiahla asi popoľ . Treba to robiť veľmi pomaly pri naozaj nízkej teplote. Potom tá hodinka nebude veľa. | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (19.6.2008, 10:52) | |||
Veru, teploty a čas tam sú, ale ten čas je vždy skôr orientačný, aj ja si už nepamätám presne, ako dlho sa to pieklo - bolo to pred dvoma týždňami . Ale po pol hodine som na to bola "hodiť oko" prvý raz, potom som to sledovala častejšie | |||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (18.6.2008, 14:35) | |
mnam, podla nej velmi rada kuchtim. | |
ODPOVEDAŤ |
Alča M. (Anemonka) ID 25126 (18.6.2008, 14:30) |
mňam,tak na tohle se těším až udělám,Nigellu miluju má výborné recepty |
ODPOVEDAŤ |
Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (18.6.2008, 15:58) | ||
Torta je výborná, ale treba ju rýchlo zjesť . U nás to nebol problém | ||
ODPOVEDAŤ |