končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Denisa K. (zurka) ID 23860 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Gyros v žemli[ recept č. 6619 zo dňa 1.8.2008 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, gyros korenie, olej, žemle (Tesco), kapustový šalát s mrkvou (Terno), tatárska omáčka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept píšem pre inšpiráciu . . . my s manželom máme strááášne radi gyros - kebab, tak som si ho prispôsobila pre moju kuchyňu a super to chutí aj na chalupe: Kuracie prsia nakrájame na pásiky, ale menšie kúsky, zmiešame s asi 2 polievkovými lyžicami oleja a pridáme gyros korenie, korenie dávam podľa množstva kuracieho mäsa, tak asi na 1kg mäsa 3/4 sáčku asi. Zmiešame a necháme postáť aspoň 2 hodiny. Ja robím na 2x, robím z väčšej dávky, takže polovicu urobím v jeden deň a druhú polovicu nechám v miske do druhého dňa, takže sa mäsko marinuje dlhšie. Marinované kur. mäso dáme na úplne rozpálený olej a rýchle premiešame, aby sa nám opieklo a nepustilo šťavu, pražíme tak cca 5-10 minút, podľa farby mäska, ale nie dlho, potom tie kúsky nie sú také mäkké, keď sa to praží dlho a veľmi do hneda. Opečené vyberieme a dáme na misu. Pripravíme si na stôl kapustový šalát s mrkvou, ja tento šalát kupujem u nás v Terne, asi tak 0,5 kg minimálne potrebujete na 1kg mäsa, je to super, kúpite a máte pokoj, žiadne strúhanie a podobne a tatársku omáčku. Žemle si buď prekrojíte a vnútro stlačíte, alebo odkrojíte trochu vršok a vydlabete žemlu, popr. môžete plniť aj do arabského chleba, ale tento je taký tvrdší, lepšie sú žemle. A keď to máme pripravené začíname plniť, najlepšie je plniť to ešte, keď je mäso horúce, takže do vydlabanej žemle dáme ako prvý kapustový šalát, také 2 lyžičky a vtlačíme, na šalát mäsko, také 2-3 kúsky (to závisí podľa toho aké sú veľké nakrájané a to už každý bude vedieť, podľa veľkosti žemle, koľko má dať surovím, aby to bolo navrstvené) a dáme asi 1-2 lyžičky tatárskej omáčky a zas ďalej na toto šalát, mäsko, tatárska a pokračujeme, kým nezaplníme žemlu. Mne do tejto žemle z Tesca vyšli 2 vrstvy, končiť sa má kapustovým šalátom, ten to pekne zakryje. Je to super rýchlovka, super to chutí a máte aj na 2 dni a vždy čerstvé. Jedine čo máte robotu, tak s tým krájaním mäsa a marinovaním a ešte opekaním, ale ináč fakt rýchlovka a fajnotka :-))) K tomu my papkáme zeleninový šalát. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2008, 9:09) | |
Tak toto som urobila vcera manzelovi na veceru.Len sa tak oblizoval | |
ODPOVEDAŤ |
Janette Ž. (pupava) ID 3257 (1.8.2008, 15:22) |
Deniska toto robievam dosť často lebo aj my to vemi lubime.Je to vynikajuce a dávam tam ne tenulinko nakrájané paradajky a kopec cibule lebo my sme uplne trafení do cibule a cesnaku .Mnam možno si to zajtra spravím a v nedelu ideme na chatu tak budem mať pokoj s jedlom. |
ODPOVEDAŤ |
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (1.8.2008, 16:10) | ||
Janette díky za tip . . . s tými paradajkami a cibuľou to bude ešte Aj u nás cibuľu môžeme vo všetkom | ||
ODPOVEDAŤ |