končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch[ recept č. 6818 zo dňa 13.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cca 500 g bravčového stehna, 3 polievkové lyžice oleja, 1 mokka lyžička soli, 2 mokka lyžičky kari korenia, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kurča, 1 mokka lyžička drvenej /mletej/ rasce, štipka mletého čierneho korenia, väčšiu štipku oregana*** väčšia cibuľa, cca 200 g čerstvých šampiňónov, maslo, 2 strúčiky cesnaku*****Sójové rezance: 80 g balíček sójových rezancov, 2 lyžičky vegety, 6 dl vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY Aj keď sa zdá, že je tam dosť korenín, vôbec to nie je pikantné. Naopak, je to ľahké a ozaj chutné papanie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI sójové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a necháme postáť aspoň 30 min. mäso nakrájame na rezance, pridáme všetky druhy korenia, oregano ešte pomrvím v prstoch, pridáme olej všetko poriadne premiešame Vodu z rezancov zlejeme a vychladnutú odložíme do chladničky. Využijeme to ešte v nasledujúci deň. K rezancom pridáme mäsovú zmes, poriadne premiešame. Ja dávam ešte dva bobkové listy /nemusia byť/ tak, aby sa mi nepolámali. Zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Zmes treba občas premiešať a znova vrátiť do chladu. Na druhý deň - do hrnca dáme olej a maslo - nechať len roztopiť pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme dosklovita pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, orestujeme pripravenú zmes mäska so sójou (bobkový list vyberieme). Chvíľku popražíme, prilejeme všetku vodu, ktorá nám zvýšila pri zalievaní sóje na tenké plátky nakrájaný cesnak a udusíme na miernom ohni do mäkka. Vodu doliať na konci podľa potreby a ešte nechať povrieť aspoň 5 min. Podávame so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa chuti. Trojfarebný šalát*** 2 jabĺčka, kúsok surovej hlávkovej kapusty, mrkva. Jablká a mrkvu nastrúhame na široké rezance, kapustu nakrájame na tenké rezančeky a všetko spolu dobre premiešame. Komu by sa zdal šalát chuťovo málo výrazný, dochutiť troškou kryštálového cukru a pokvapkať citrónovou šťavou, premiešať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |