. .. .. .. .. .. .
. .

Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami - RECEPT 12660

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 26271 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami


[ recept č. 12660 zo dňa  ]


Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami


POTREBNÉ PRÍSADY

Prerastený bôčik, rasca, soľ, olej;cesnak°°°°Zemiakové knedličky: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, hrubá múka a krupica°°°°Kapusta: kyslá kapusta, cukor, hl. múka

POSTUP PRÍPRAVY

Kožu bôčiku si narežeme na mriežku a môžeme naložiť už deň vopred do marinády z oleja, soli, rasce a roztlačeného cesnaku. Všetko to dáme do igelit. sáčku aj s bôčikom, zaviažeme a poriadne premiešame, aby sa dostala marináda na okolo celého bôčiku. Necháme postáť cez noc.V prípade, že sa až ráno rozhodneme, že budeme bôčik piecť, nič sa tomu nestane, keď sa nenamarináduje. Potom bôčik len posypeme rascou, soľou, a roztlač. cesnakom a dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod.
Potom ho odokryjeme a dáme zapiecť.
Kapusta:
Kyslú kapustu udusíme, prilievame vodou, aby neprihorela, ocukrujeme a zahustíme troškou hl. múky s vodou.Nám chutí viac ako príloha kyslá kapusta, než hlávková.
Knedľa:
Podávame s klasickou knedľou, alebo zemiakovými knedličkami. Tie ešte ozdobujem orestovanou cibuľkou. (postup v obrázk. postupe)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu je namarinovaný bôčik pripravený na pečenie, podliaty pohárom vody. Piekla som ho v kuse a pred dopečením som ho pokrájala. Alebo sa môže nakrájať hneď pred pečením. Prikryjeme ho ešte alobalom a pečieme na 200-220°C cca 1,5 hod.
Zemiakové knedličky si pripravíme z: roztlačené uvarené zemiaky v šupke, soľ, 2 vajíčka, hrubá múka a krupica podľa potreby, aby bolo cesto husté a dali sa tvarovať guľky. Aby guľky neboli mazľavé, keď sa vyberú z vody, ešte predtým ako ich hodíme do vody, ich obalíme v krupici. Varíme v osolenej vode, ale na slabšom plameni, pomaličky kým nevyplávajú na povrch. Po vytiahnutí sa môžu trošku pofŕkať olejom.
Zo zemiakového cesta môžeme robiť okrem guliek aj podlhovastý valec, ktorý potom krájame ako klasickú knedľu. Ale neodporúčam robiť príliš hrubý valec, pretože by sa nemusel poriadne uvariť v strede, prípadne nechať ho dlhšie variť.
Konečná fáza ... pivko musí byť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kurča pečené na kyslej kapuste | Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľami | Kurča ako Kohút na víne >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.5.2010, 21:40)
uf....tak takej fajnotky by som sa dokazala nenormaaalne obzrat :-p vyzera to paradne,a chutovo urcite nezaostava za vizazou :-$ (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (27.5.2010, 21:34)
Mirka, to vyzerá mňáááám, a to ja veľmi bravčovinku nemusím ,-) ,-) To asi tie moje hormóny ,-)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (2.3.2010, 16:23)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
anna t. (amanda1) ID 57482 (12.9.2009, 21:12)
tak toto jedlo zbožnujeeeeeeeem....mnaaaaaaaaaaaam... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.7.2009, 11:23)
ježíííííííííííš ,ake chute ste mi narobili...musim si očistit klavesnicu od slín... :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:47)
:-D :-D (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (27.7.2009, 11:06)
(Y) (Y) (Y) uz davno som robila papanicko podla tohto receptiku a bolo to terno (Y) (Y) (Y) dnes som si Vas receptik vyhladala zasa, lebo moji chlapci dostali chut na tuto lakotku (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (27.7.2009, 12:53)
tak to som rada, že vám tak chutilo. ja toto jedlo tiež milujem, a hlavne s tymi zem. knedličkami je to báječné |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu